Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Στρατιώτες από νατοϊκές χώρες σκοτώθηκαν με την καταστροφή των Patriot στο Ντονμπάς, ισχυρίζονται οι Ρώσοι


 Περισσότερα από τριάντα στρατιώτες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων από τη Γερμανία και τη Βρετανία, θα μπορούσαν να έχουν θανατωθεί μαζί με την καταστροφή δύο συστημάτων αεράμυνας Patriot στην περιοχή του Πόκροβσκ, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Στάνισλαβ Κραπίβνικ.

Ο  στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Κραπίβνικ, ο οποίος γεννήθηκε στο Ντονμπάς επί σοβιετικής περιόδου και έγινε στρατιωτικός στις ΗΠΑ, διευκρίνισε ότι συνήθως χρειάζονται 20 έως 30 άτομα για την εξυπηρέτηση δύο εκτοξευτών πυραύλων αεράμυνας Patriot, ενώ, με μεγάλη πιθανότητα, τα κατεστραμμένα συγκροτήματα χειρίζονταν από τον αμερικανικό στρατό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της  Moskovsky Komsomolets .

Ο Κραπίβνικ δεν απέκλεισε ότι στο σημείο βρισκόταν και στρατιώτες από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συστήματα αεράμυνας Patriot λειτουργούν από τους Γερμανούς. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να βρίσκονταν εκεί και Βρετανοί στρατιώτες.

Επιπλέον, ο αρθρογράφος David Ax, σχολιάζοντας την καταστροφή των αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία, έγραψε ότι τα μέλη του πληρώματος τους «σίγουρα πέθαναν».

Ουκρανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες παραδέχθηκαν ότι η καταστροφή δύο αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Patriot στο Ντονμπάς οφειλόταν σε προδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ένας πύραυλος από το επιχειρησιακό-τακτικό συγκρότημα Iskander κατέστρεψε  ένα ουκρανικό σύστημα αεράμυνας S-300 στην περιοχή Ποκρόβσκ στη ΛΔΔ.

 Κατά την ανάλυση του δημοσιευμένου βίντεο, διαπιστώθηκε ότι τα πλάνα δεν έδειχναν μόνο το S-300, αλλά και ότι ο ρωσικός στρατός  κατέστρεψε  δύο συστήματα αεράμυνας Patriot.

Αργότερα, μια πηγή ανέφερε ότι τρία συστήματα αεράμυνας Patriot φέρεται να  καταστράφηκαν στην περιοχή Ποκρόβσκ, όπως σημειώνεται.

https://www.olympia.gr/1583257/diethni/stratiotes-apo-natoikes-chores-skotothikan-me-tin-katastrofi-ton-patriot-sto-ntonmpas-ischyrizontai-oi-rosoi/