Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Ξεκάθαρο μήνυμα Putin: Ένα βήμα πριν τον Γ’ Παγκόσμιο μια σύγκρουση Ρωσίας - ΝΑΤΟ - Τι είπε για Macron


 

Γελάει ο κόσμος με τις εκλογές στις ΗΠΑ υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος

Σαφή προειδοποίηση στη Δύση ότι μια άμεση σύγκρουση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ θα σήμαινε ότι ο κόσμος θα βρισκόταν ένα βήμα από τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη μεγαλειώδη νίκη που πέτυχε στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, διασφαλίζοντας μια ακόμα 6ετία στα ηνία της χώρας.

Ωστόσο, ο Putin επισήμανε πως κανείς δεν θα ήθελε την υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, ότι δηλαδή δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η μελλοντική ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και για την πιθανότητα μιας σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «τα πάντα είναι πιθανά στο σύγχρονο κόσμο».

«Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι αυτό θα είναι μόλις ένα βήμα πριν έναν πλήρης κλίμακας Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να θέλει κάτι τέτοιο» τόνισε ο Putin.

Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε πως στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ είναι ήδη παρών στην Ουκρανία, αναφέροντας πως ήδη έχουν καταγραφεί συνομιλίες τόσο στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά στο πεδίο της μάχης.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό, πρώτα από όλα για εκείνους, επειδή πεθαίνουν εκεί και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός προχωρά αργά αλλά σταθερά σε όλο το μήκος του μετώπου στην Ουκρανία.

Ο Macron να διαδραματίσει ρόλο για την ειρήνη

Όσον αφορά τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, ο Putin υποστήριξε πως καλό θα ήταν να σταματήσει να επιδιώκει την επιδείνωση της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και να αναλάβει έναν ρόλο υπέρ της ειρήνης.

«Η Γαλλία θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο.

Δεν έχουν χαθεί όλα ακόμα.

Το έχω πει και θα το λέω ξανά και ξανά.

Είμαστε υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών, αλλά όχι επειδή ο εχθρός έχει ξεμείνει από πυρομαχικά.

Είμαστε έτοιμοι, εάν πραγματικά και σοβαρά θέλουν να οικοδομήσουν ειρηνικές σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών για μακρύ χρονικό διάστημα και όχι απλά ένα διάλειμμα ενός ή δύο ετών για να τους επαναξοπλίσουν» τόνισε ο Putin.

Γελάει ο κόσμος με τις ΗΠΑ

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί η Δύση στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και στις ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ ότι οι εκλογές στη Ρωσία δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, ο Putin επισήμανε πως οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν είναι δημοκρατικές, ασκώντας κριτική στην χρήση της εξουσίας κατά του Donald Trump.

«Όλος ο κόσμος γελάει με αυτό που συμβαίνει εκεί.

Είναι απλώς μια καταστροφή.

Δεν είναι Δημοκρατία, πραγματικά τι στο καλό είναι;» διερωτήθηκε ο Putin, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική για την επιστολική ψήφο, αναφέροντας πως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νοθεία.

«Ποιος είναι εκεί και ελέγχει;

Επί της ουσίας κανένας.

Αγοράζουν μια ψήφο για 10 δολάρια και μετά χιλιάδες... έρχονται, ρίχνουν έναν σωρό από αυτούς.

Αυτή είναι η Δημοκρατία για αυτούς» υπογράμμισε ο Putin.

Για τον θάνατο του Navalny

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Alexey Nanalny, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Φεβρουαρίου σε φυλακές στην Αρκτική, ο Putin υποστήριξε ότι «πέθανε» και ότι αυτό είναι ένα θλιβερό γεγονός ενώ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το όνομα του, δημόσια.

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως είχε συμφωνήσει αρκετές ημέρες πριν από τον θάνατο του Navalny, να τον ανταλλάξει.

«Είπα ότι συμφωνώ.

Αλλά είχα έναν όρο – θα τον ανταλλάξουμε, αλλά δεν θα επιστρέψει ποτέ» υποστήριξε ο Putin.


www.bankingnews.grhttps://www.bankingnews.gr/diethni/articles/727395/ksekatharo-minyma-putin-ena-vima-prin-ton-g-pagkosmio-mia-sygkrousi-rosias-nato-ti-eipe-gia-macron