Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ν.Μεντβέντεφ: «Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία»

 

«Oι προσπάθειες να παρουσιαστεί η συνομιλία των αξιωματικών της Bundeswehr ως παιχνίδι ρουκετών και τανκς είναι ένα κακόβουλο ψέμα»

«Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram αναφερόμενος στις συζητήσεις Γερμανών αξιωματικών για το πως θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν την ρωσική γέφυρα της Κριμαίας.


Συγκεκριμένα, η δήλωση του Μεντβέντεφ έγινε μετά τη δημοσιοποίηση που έγινε στην Ρωσία, ηχητικών αποσπασμάτων από μία συνάντηση Γερμανών υψηλόβαθμων στρατιωτικών.


Το Βερολίνο παραδέχτηκε την υποκλοπή ηχητικού υλικού από τους Ρώσους σε στρατιωτική συνάντηση όπου Γερμανοί αξιωματικοί της Αεροπορίας (Luftwaffe) συζήτησαν την παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς cruise Taurus στην Ουκρανία και πιθανούς στόχους.


Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας κατήγγειλε ευθέως την γερμανική στρατιωτική ηγεσία για «κίνδυνο υποκίνησης πολέμων».

«Oι προσπάθειες να παρουσιαστεί η συνομιλία των αξιωματικών της Bundeswehr ως «παιχνίδι ρουκετών και τανκς» είναι ένα κακόβουλο ψέμα.


Κανείς δεν γνωρίζει εάν η πολιτική ηγεσία και προσωπικά ο καγκελάριος γνωρίζουν.


Αλλά ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν και δεν έχουν διατάξει κάτι τέτοιο, η ιστορία γνωρίζει πολλά παραδείγματα όταν ο στρατός είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις για πολιτικούς επικεφαλής σχετικά με την έναρξη των πολέμων ή να τους υποκινεί.


Θα έρθουν στο Σολτς και θα πουν: «Κύριε (Ράιχ) Καγκελάριε, ένας πύραυλος καταρρίφθηκε στην Ουκρανία.


Σύμφωνα με τον τύπο και την τροχιά του, πετούσε στο Βερολίνο». Τι θα απαντήσει ο Σολτς ε;», ενώ ο πρώην πρόεδρος κατέληξε λέγοντας «Καθαρό σαν την μέρα».


Η δήλωση του Μεντβέντεφ στηρίζεται σε στέρεες εκτιμήσεις καθώς o Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung», τόνισε πως «η Γερμανία πρέπει όχι μόνο να προετοιμαστεί για μελλοντικές πανδημίες, αλλά και για μεγάλες καταστροφές και πιθανές στρατιωτικές συγκρούσεις».


«Χρειαζόμαστε επίσης μια στροφή (Zeitwende) και στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ειδικά καθώς η Γερμανία θα μπορούσε να γίνει κόμβος για την περίθαλψη τραυματιών από άλλες χώρες σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής του ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο Λάουτερμπαχ, παραπέμποντας στα όσα έκανε η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Όλαφ Σολτς για να αντιμετωπίσει την πανδημία και να εξοπλίσει καλύτερα τις δομές του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης για μεγάλες κρίσεις.

Αυτό σημαίνει, πως η γερμανική κυβέρνηση έχει γνώση για το ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία μπορεί να καταλήξουν σε γενικευμένο πόλεμο.

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε την Κυριακή, ότι η Ρωσία διεξάγει έναν «πόλεμο πληροφοριών» με στόχο την πρόκληση διαιρέσεων στο εσωτερικό της Γερμανίας χωρίς όμως να αναφέρει τίποτε για την «ταμπακιέρα» που είναι το εξής απλό:

Σχεδίαζαν Γερμανοί αξιωματικοί μία επίθεση κατά στρατηγικής υποδομής ενός άλλου κράτους;

Πολύ απλό το ερώτημα και αυτή είναι η ουσία καθώς από τέτοιες επικίνδυνες ενέργειες έχει οδηγηθεί ο πλανήτης στα πρόθυρα ακόμα και ενός πυρηνικού πολέμου.

Δεν έχουν ακόμα καταλάβει  στην Δύση τι σημαίνει πυρηνικός πόλεμος.

Ένα τέτοιο είδος πολέμου σημαίνει σχεδόν ολοκληρωτικό αφανισμό για την Ανθρωπότητα.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/n-mentventef-i-germania-etoimazetai-gia-polemo-me-tin-rosia/