Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ξεπέρασε τα όρια ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Απειλεί τη Κύπρο με νέα εισβολή!

 
 
Με νέα εισβολή απειλεί την Κύπρο ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
Σε συνέντευξή του στην Τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο Τσαβούσογλου ανέφερε:
 «Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν», διεμήνυσε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου επέμεινε ότι η Άγκυρα κινείται με βάση το διεθνές δίκαιο. «Μόνον η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην ΑΟΖ της. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης, να προστατέψει τα δικαιώματα της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου’’ και του τουρκοκυπριακού λαού», ανέφερε.
Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί και ο Ερντογάν, που αφότου υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των όσων έχει κάνει η Άγκυρα στη Μεσόγειο, είχε απειλήσει επίσης με εισβολή. «Αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε».
Σύμφωνα με την Hurriyet Daily News, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από την Κίνα στις 2 Ιουλίου και ανέφερε ότι η Τουρκία τηρεί το διεθνές δίκαιο. 
Όπως επισημαίνει η Hurriyet, o Ερντογάν πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ενήργησε ποτέ στο πλαίσιο του νόμου. «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση, η οποία μπήκε με σκιώδη τρόπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να εκφοβίσει την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” με την δύναμη που αντλεί (από την ΕΕ)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους. Και συμπλήρωσε: «Ούτε όμως και η ΕΕ φέρεται με ειλικρίνεια. Η “ΤΔΒΚ” έπεσε θύμα μιας μεγάλης αδικίας όταν η “Νότια Κύπρος” (Κυπριακή Δημοκρατία) συμπεριλήφθηκε στην ΕΕ παρόλο που είπε “όχι” στο δημοψήφισμα, ενώ η “Βόρεια Κύπρος” αποκλείστηκε παρόλο που είπε “ναι”. Και η ΕΕ δεν έχει πληρώσει τα ποσά που θα έπρεπε στη “Βόρεια Κύπρο”. Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε την ΕΕ; Δεν είναι τίμιοι».

Πηγή: protothema.gr