Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Σαλβίνι: Νεοναζί ήθελαν να με σκοτώσουν με πύραυλο!

 
Οι τρομοκράτες είχαν γιάφκα γεμάτη όπλα τελευταίας γενιάς! Είμαι μόνιμος στόχος, λέει ο επικεφαλής της Λέγκας
Στόχος ακραίων στοιχείων που είχαν σκοπό να τον βγάλουν από τη μέση φαίνεται τελικά πως ήταν ο Ματέο Σαλβίνι, κατά δήλωση μάλιστα του ίδιου, αμέσως μετά την εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης στη βόρεια Ιταλία την περασμένη Δευτέρα! 
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και με την είδηση -ελέω των ευρημάτων- να κάνει τον γύρο του κόσμου, οι Αρχές της χώρας οδηγήθηκαν στην ανακάλυψη ενός οπλοστασίου, μεταξύ άλλων κι ενός πυραύλου αέρος αέρος, ο οποίος αποτελούσε μέρος ευρύτερης έρευνας για απειλές κατά της ζωής του Σαλβίνι.
«Χαίρομαι που ήμουν χρήσιμος για να βρεθεί ο πύραυλος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας, όταν ρωτήθηκε σχετικά για το θέμα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γένοβα. «Ηταν μία από τις πολλές απειλές κατά της ζωής μου, που γίνονται κάθε μέρα εναντίον μου, για τις οποίες δεν μιλάω» είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε επίσης: «Τούτη τη φορά ήταν λεπτομερείς, αν και ποτέ δεν ξέρεις αν έχεις να κάνεις με τρελό. Οι μυστικές υπηρεσίες μίλησαν για μια ουκρανική ομάδα που ήθελε να επιτεθεί με στόχο τη ζωή μου».
Το υπουργείο διαβίβασε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Τορίνο την έκθεση, που είχε ως στόχο Ιταλούς νεοναζί οι οποίοι είχαν πολεμήσει στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς.
Η αστυνομία πραγματοποίησε αρκετές επιδρομές κατά του νεοναζιστικού κινήματος τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή του Τορίνο, όμως παρακολουθώντας τους υπόπτους, οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης τρεις άλλους συμπαθούντες της Ακροδεξιάς, που φαινόταν ότι προσπαθούσαν να πουλήσουν όπλα.
Τελικά, στις αρχές της εβδομάδας αυτοί οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν και βρέθηκε στην κατοχή τους ένας πύραυλος του στρατού του Κατάρ. Επίσης κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 20 όπλα προηγμένης τεχνολογίας, όπως αυτόματα τυφέκια τελευταίας γενιάς, πολλά πυρομαχικά και αντικείμενα νεοναζιστικής προπαγάνδας.