Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Kέντρο Μελετών »Firil Center For Studies FCFS »: η Συρία κατέρριψε ισραηλινό μαχητικό (μάλλον F16) στα κατεχόμενα στα Βόρεια της Λευκωσίας…….

 
 
Το Kέντρο Μελετών  »Firil Center For Studies FCFS » με έδρα το Βερολίνο της Γερμανίας επιβεβαιώνει κι αποφαίνεται πως η Συρία χθες έριξε ένα ισραηλινό αεροσκάφος βόρεια της Λευκωσίας..
Όλες οι υποθέσεις σχετικά με την έκρηξη στην περιοχή Tashkent  στα κατεχόμενα στης Β Κύπρου, που βρίσκεται 21 χιλιόμετρα βόρεια της Λευκωσίας συγκλίνουν πως προκλήθηκε από την πτώση πυραύλου ή drone.
Ωστόσο το  »Firil Center For Studies FCFS’ αποφαίνεται πως πρόκειται για μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε , και η άφιξη ενός ισραηλινού πολεμικού αεροπλάνου ξαφνικά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας τα ξημερώματα ισχυροποιεί αυτή την εκδοχή ότι δηλαδή το καταρριφθέν αεροσκάφος ήταν ισραηλινό.


Οι εικόνες των συντριμμιών και της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε επιβεβαιώνουν επίσης ότι ήταν ένα στρατιωτικό αεροπλάνο που φέρει «ρουκέτες» που εξερράγησαν και διασκορπίστηκαν σε μια περιοχή μεγάλης ακτίνας.
Η περιοχή που ονομάζεται Tashkent  βρίσκεται βόρεια της Λευκωσίας, 21 χιλιόμετρα, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και απέχει 230 χιλιόμετρα από Ταρτούς … Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά και τουρκικές κατοχικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή στο χωριό Βουνό στην Επαρχία Κερύνειας και συνέλεξαν τα συντρίμμια.
Η Τουρκία διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν πρόκειται για αεροσκάφος.
Ο τύπος του αεροσκάφους δεν μπορεί να καθοριστεί, αν και ορισμένοι αναλυτές έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι F-16 ή F-35. Παρόλο που σύμφωνα με το κέντρο Μελετών Firil να είναι F-16.
Σε αρχική του δήλωση ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους ο Kudret Ozersay,
είπε ότι δεν ήταν αμέσως σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή- έκρηξη.
« Τα αρχικά ευρήματα δείχνουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε ένα αεροσκάφος που μεταφέρει εκρηκτικά είτε ένα άμεσο εκρηκτικό (πύραυλος). Τα συντρίμμια και τα σημάδια στα συντρίμμια θα μας επιτρέψουν να καταλάβουμε τι συνέβη σύντομα « , ανέφερε ο Ozersay. Το rt ανέφερε νωρίτερα « ‘Local authorities believe it could have been a misfired missile or a downed combat jet. »
Σύμφωνα με την Χουριέτ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι «δεν είναι δικός μας (των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων) πύραυλος ή αεροσκάφος, είναι στρατιωτικό αεροσκάφος» μεταφέρει το sigmalive….
To λιβανέζικο μέσο εξειδικευμένο σε στρατιωτικά θέματα shamtimes αναρωτιέται σε τίτλο άρθρο του αν η Συρία κατέρριψε ένα ισραηλινό μαχητικό στη Β Κύπρο παραθέτοντας σειρά πηγών….Eνώ πανομοιότυπη θέση έχει και το επίσης λιβανέζικο addiyar……

dimpenews.com