Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

«Η Σιμόνα Χάλεπ σημαίνει πίστη στον Θεό»

 
Η Ρουμάνα τενίστρια Σιμόνα Χάλεπ κέρδισε στον τελικό του φετινού Γουίμπλεντον και παράλληλα τον δεύτερο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της μετά το Ρολάν Γκαρός το 2018.
 Στον τελικό, στις 13 Ιουλίου, η Χάλεπ νίκησε το πρώην Νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχο πολλαπλών τίτλων Grand Slam, Αμερικανίδα Σερένα Ουίλιαμς.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνάτιος, έγραψε ένα συγχαρητήριο μήνυμα με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετά τη νίκη της Ρουμάνας τενίστριας στο Γουίμπλεντον.
 
 
«Η Σιμόνα Χάλεπ σημαίνει πίστη στον Θεό, συνέπεια, επιμονή, έμπνευση, αγάπη για την οικογένεια και την χώρα. Σιμόνα, είμαστε περήφανοι για εσένα. Ο Θεός να σε ευλογεί», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του.
 


 
Πέρυσι, η Σιμόνα Χάλεπ τιμήθηκε με την υψηλότερη διάκριση της Αρχιεπισκοπής Τόμιδος. Κατά τη διάρκεια της τελετής η Σιμόνα δήλωσε: «Πάντα κάνω τον σταυρό μου και πιστεύω στο Θεό διότι χωρίς τη βοήθεια του Θεού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».
Σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 στο Βουκουρέστι, η Χάλεπ τιμήθηκε με τον Πατριαρχικό Σταυρό από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, την υψηλότερη διάκριση του Ρουμανικού Πατριαρχείου.
 
Ποιά είναι η Σιμόνα Χάλεπ
Η Σιμόνα Χάλεπ (γεννηθείσα στις 27 Σεπτεμβρίου 1991) είναι Ρουμάνα επαγγελματίας τενίστρια. Είναι η τρέχουσα νούμερο 3 τενίστρια της Ένωσης Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA). Μεταξύ τον Οκτώβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018 κατείχε ξανά αυτή τη θέση, δηλαδή για 16 εβδομάδες. Περί το 2012, άρχισε να γίνεται γνωστή παγκοσμίως, όταν μπήκε μέσα στην 50άδα των καλύτερων τενιστριών. Τον Αύγουστο του 2013, μπήκε μέσα στην 20άδα και τον Ιανουάριο του 2014, μπήκε και στη 10άδα. Τους πρώτους της έξι WTA τίτλους του κατέκτησε την ίδια χρονιά, δηλαδή το 2013. Η τελευταία αθλήτρια που το κατάφερε αυτό ήταν η Στέφι Γκραφ, το 1986, η οποία όμως είχε πάρει 7 τίτλους. Εκείνη τη χρονιά ονομάστηκε η Πιο Βελτιωμένη Αθλήτρια από το WTA, ενώ το ίδιο την έκρινε και το ESPN.
Το 2014, έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο τελικό του Grand Slam, στη Γαλλία, όμως ηττήθηκε από τη Μαρία Σαράποβα. Την ίδια χρονιά έφτασε και στον τελικό του WTA, χάνοντας όμως από την Σερένα Γουίλιαμς. Η επόμενη χρονιά συνεχίστηκε κι αυτή με επιτυχίες για τη Χάλεπ. Κατακτώντας 3 τίτλους (συμπεριλαμβανομένου και 2 Premier Mandatory) εκείνη τη σεζόν. Το 2017, αγωνίστηκε ξανά σε τελικό του Grand Slam, στη Γαλλία, χάνοντας αυτή τη φορά από την Γέλενα Οσταπένκο.