Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Αποκάλυψη βόμβα: Η στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη

 
Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί τουρκικού δαχτύλου στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης,
την απαγωγή και στη συνέχεια απελευθέρωση Τούρκων «ειδικών» από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ αλλά και κυρίως μετά την εντολή της κυβέρνησης του Τομπρούκ να αντιμετωπίζεται εχθρικά κάθε τουρκικό πλοίο ή κάθε τουρκικό αεροσκάφος, επανδρωμένο ή μη, που πετά στον εναέριο χώρο της Λιβύης και στην περιοχή ελέγχου του στρατηγού Χαφτάρ, οι δυτικές υπηρεσίες στρατιωτικής αντικατασκοπείας προέβησαν στη δημοσιοποίηση όλου του στρατιωτικού δικτύου της Άγκυρας που έχει ενεργοποιηθεί σε λιβυκό έδαφος.
Η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε με οργή χρησιμοποιώντας τα υπό έλεγχο ΜΜΕ που διαθέτει για να
Ο στρατηγός Χαφτάρ
Ο στρατηγός Χαφτάρ
καταγγείλει «προδοσία» εκ μέρους ατόμων που πρόσκεινται στον διαχρονικό εχθρό του Ταγίπ Ερντογάν, τον Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Ενδεικτικό είναι και το δημοσίευμα του Σαββάτου 6 Ιουλίου της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, η οποία κάνει λόγο για «Ποταπότητα δίχως σύνορα», και αναφέρεται σε «νέα προδοσία από την οργάνωση του Γκιουλέν FETO».

Οι αποκαλύψεις περί της τουρκικής στρατιωτικής εμπλοκής με ονόματα και διευθύνσεις ξεκινά από μία ιστοσελίδα που φέρει το όνομα Αlmarsad. Το κείμενο της ιστοσελίδας είναι στα αγγλικά έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση παρερμηνείας. Θα μπορούσε να είχε περάσει απαρατήρητη αυτή η αποκάλυψη αν δεν υπήρχε αναπαραγωγή της από την τουρκική ιστοσελίδα Ahval η οποία εκδίδεται ταυτόχρονα στην τουρκική, την αγγλική και την αραβική γλώσσα και της οποίας ηγούνται Τούρκοι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν αυτοεξοριστεί στην Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά.
Έτσι λοιπόν, τόσο ο Τούρκος αναγνώστης όσο και όλοι εμείς οι υπόλοιποι ανακαλύπτουμε πως 24 ανώτατοι, ανώτεροι (Στρατηγοί και Ναύαρχοι) και μεσαίοι Τούρκοι αξιωματικοί σε συνεργασία με τρεις Πακιστανούς αξιωματικούς ελέγχουν, συντονίζουν και οργανώνουν στρατιωτικά τις δυνάμεις της αποκαλούμενης κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη η οποία συνεργάζεται με τις φράξιες των ισλαμιστών Αδερφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Τυνησίας αλλά και όχι μόνο.
Τουρκικά drones στη Λιβύη
 
Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν από την περίοδο της Αραβικής Άνοιξης και της εξέγερσης του Καΐρου είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ των Αδερφών Μουσουλμάνων και είχε αποστείλει στρατιά συμβούλων για να στηρίξουν το καθεστώς του προσφάτως αποθανόντος κατά τη διάρκεια της δίκης του και πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι. Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο εξεδιώχθησαν όλοι οι Τούρκοι σύμβουλοι και απεσταλμένοι του Ερντογάν και οι σχέσεις του Καΐρου με την Άγκυρα επιδεινώθηκαν ταχύτατα. Ωστόσο το σύστημα Ερντογάν αναμείχθηκε σχεδόν αυτόματα στην υπόθεση του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη πάντα στο πλευρό των διαφόρων φραξιών των Σαλαφιστών της βορείου Αφρικής, πυρήνας των οποίων είναι η ευρύτερη οργάνωση των Αδερφών Μουσουλμάνων. Ο εμφύλιος στην Λιβύη βρίσκει τον Ταγίπ Ερντογάν να στηρίζει την αποκαλούμενη κυβέρνηση της Τρίπολης η οποία μάχεται τον στρατηγό Χαφτάρ ο οποίος ελέγχει την αποκαλούμενη κυβέρνηση του Τομπρούκ.
(Χάρτης από το BBC)
Τους τελευταίους μήνες ορισμένες δυτικές δυνάμεις όπως η Γαλλία αλλά και διακριτικότερα οι ΗΠΑ στηρίζουν την πλευρά του στρατηγού Χαφτάρ ο οποίος εναντιώνεται στην ενίσχυση και εξάπλωση των Αδερφών Μουσουλμάνων. Ακόμη διακριτικότερα η κυβέρνηση της Αθήνας έχει και αυτή ταχθεί με την πλευρά του στρατηγού Χαφτάρ και ο λόγος είναι προφανής. Απώτερος σκοπός του Ερντογάν είναι να κυριαρχήσει η κυβέρνηση της Τρίπολης έτσι ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας μία συμφωνία οριοθέτησης της λιβυκής ΑΟΖ η οποία θα εφάπτεται της αποκαλούμενης τουρκικής ΑΟΖ, όπως δηλαδή η Άγκυρα αντιλαμβάνεται τον θαλάσσιο χάρτη της περιοχής. Η Αθήνα το γνωρίζει και προφανώς τάσσεται υπέρ της αντίπαλης πλευράς με κάποιον ανάλογο στόχο. Αν δηλαδή υπερισχύσει ο στρατηγός Χαφτάρ και το αρχηγείο του Τομπρούκ τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για μία συμφωνία Αθήνας – Λιβύης για τα όρια της λιβυκής ΑΟΖ. Αυτό είναι το παρασκήνιο.
Το προσκήνιο ωστόσο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό. Το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο περί της στρατιωτικής εμπλοκής της Τουρκίας δεν αποκαλύπτει μόνο ονόματα και διευθύνσεις Τούρκων αξιωματικών με τους αντίστοιχους αριθμούς διαβατηρίων αλλά και την δραστηριότητα τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πλήττουν στόχους εντός των εδαφών της Λιβύης. Φωτογραφίες και video έχουν προστεθεί στο δημοσίευμα έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Φωτογραφίες Τούρκων στρατιωτικών στην Τριπολη
Ποιοι είναι οι Τούρκοι στρατιωτικοί
Τα παρακάτω στοιχεία προκύπτουν από έγγραφα των υπηρεσιών της κυβέρνησης της Τρίπολης με την οποία συνεργάζεται το σύστημα Ερντογάν. Πρόκειται δηλαδή για τις επίσημες βίζες που δόθηκαν σε Τούρκους αξιωματικούς προκειμένου να ζουν και να δραστηριοποιούνται εντός των εδαφών που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Τρίπολής.
Αυτοί είναι:
- Bulent Kutsal
- Cinan Utku
- Izzettin Yesilyurt
- Kanal Emre
- Emir Muratli
- Levent Ergun
- Gursel Caypinar
- Srlcuk Yavuz
- Mehmet Husamettin Yucesoy
- Emirhan Karaoglu
- Fathi Dundar
- Deniz Pinar
- Irfan Ozsert
- Ilkay Cam
- Cemal Balikki
- Ilkay Altindag
- Goksel Kahya
- Can Sabitay
- Sahan Aydin
- Omer Akcilpunar
- Ercin Teoman
- Bekir Aydin
- Recep Yildirim
- Suleyman Anga
Όμως το συγκεκριμένο αποκαλυπτικό δημοσίευμα που αναπαρήχθη από την τουρκική ιστοσελίδα Ahval συμπεριλαμβάνει φωτογραφίες των διαβατηρίων καθώς και τους αριθμούς των ταξιδιωτικών εγγράφων αυτών των αξιωματικών.
Παρατίθενται ενδεικτικά:
Για προδοσία κραυγάζει η Άγκυρα
Το καθεστώς Ερντογάν πιάστηκε στα πράσα ή ακόμη χειρότερα με τη «γίδα στην πλάτη». Ο τουρκικός στρατιωτικός μηχανισμός παράνομα δραστηριοποιείται στη Λιβύη έχοντας συμμαχήσει με τον πυρήνα του βορειοαραβικού Ισλαμισμού, δηλαδή τις φράξιες των Σαλαφιστών που δραστηριοποιούνται στους Αδερφούς Μουσουλμάνους. Δηλαδή μία χώρα του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των ΗΠΑ η οποία προμηθεύεται πολεμικό υλικό από την Γερμανία και τη Γαλλία αλλά και την Ιταλία (όλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ) στηρίζει στρατιωτικά και συντονίζει την επιμελητεία των Ισλαμιστών που είναι ξεκάθαρα στο απέναντι στρατόπεδο από τους θεωρητικά συμμάχους της Τουρκίας. Είναι πρωτοφανές, είναι ανήκουστο αλλά πάνω απ’ όλα είναι σκανδαλώδες.
Όταν αντελήφθη το τι συμβαίνει το σύστημα Ερντογάν άρχισε να κάνει λόγο για προδοσία και εσωτερικό εχθρό, δηλαδή για τους Γκιουλενιστές οι οποίοι αποκάλυψαν στους Δυτικούς τα κρατικά μυστικά του τουρκικού επιτελείου. Πρόκειται περί παιδαριώδους επιχειρήματος. Τα έγγραφα και οι αποδείξεις προέρχονται κατευθείαν από την Τρίπολη της Λιβύης και προφανώς βρίσκονται στη διάθεση των υπηρεσιών στρατιωτικής αντικατασκοπείας των δυτικών χωρών που εμπλέκονται σε διάφορα επίπεδα στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης. Ας μην ξεχνάμε πως σε καθημερινή βάση αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη απογειώνονται από την αεροπορική βάση της Λάρισας και περιπολούν πάνω από την Λιβύη, το Τσάντ, την κεντρική Αφρική και τον Νίγηρα και επιστρέφουν ενώ αποδεδειγμένα τέτοια αεροσκάφη εκτελούν «ειδικές αποστολές» με χειρουργικά χτυπήματα εντός του λιβυκού εδάφους.
Επίσης είναι γνωστό πως από τις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης της Σούδας, κατά καιρούς, επιχειρούν αεροσκάφη χωρών μελών του ΝΑΤΟ τα οποία καλύπτουν τον χώρο της Λιβύης. Με λίγα λόγια η στρατιωτική ανάμειξη ορισμένων δυτικών χωρών στο μέτωπο της βορείου Αφρικής και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που εκτείνεται από τη Μεσόγειο έως και το Μάλι υπάρχει συνεχής και αυξομειούμενη στρατιωτική εμπλοκή χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Είναι προφανές πως οι δυτικές στρατιωτικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας έχουν κάθε συμφέρον να παρακολουθούν βήμα-βήμα τη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στον εμφύλιο της Λιβύης. Δεν υπάρχουν δηλαδή ούτε προδότες στην Τουρκία, ούτε και Γκιουλενιστές. Υπάρχει μόνο το σύστημα Ερντογάν το οποίο επιχειρεί να πείσει τον εαυτό του πως έχει τις δυνατότητες να δρα ως νέοοθωμανική αυτοκρατορία. Μόνο που ακόμη και τα καλύτερα όνειρα έχουν πάντα ένα απότομο τέλος.
Σ.σ.: Η ιστοσελίδα «AL Marsad» δραστηριοποιείται στη Λιβύη και συγκεντρώνει άρθρα και γνώμες Λίβυων δημοσιογράφων και πολιτών αλλά και παραγόντων, καθώς και διεθνή δημοσιεύματα και αναλύσεις που αφορούν τη Λιβύη
https://www.zougla.gr/kosmos/article/apokalipsi-vomva-i-stratiotiki-emploki-tis-tourkias-sti-livi