Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Κακομαθημένα παιδιά της Ε.Ε. Έλληνες και Κύπριοι – Συνεχίζει το Γιαβούζ

 
Να εξηγήσει τα… ανεξήγητα επιχειρεί του Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Μετά τις αντιδράσεις Ευρώπης και Ρωσίας,
 αλλά και την σκληρή ανακοίνωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ, η Άγκυρα κατηγορεί συλλήβδην Κύπρο, Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».
Μάλιστα το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται και στον νέο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να προχωρήσει το Γιαβούζ στην γεώτρηση «στα ανοιχτά της ανατολικής Κύπρου».
«Ο τίτλος «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» ανήκει στην Ελλάδα», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ
Στην ανακοίνωση αμφισβητείται η αμεροληψία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Είναι ξεκάθαρο ότι η Ε.Ε. δεν θα είναι αμερόληπτος μεσολαβητής στην επίλυση του Κυπριακού», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Το άτακτο παιδί της Ευρώπης είναι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και έχει παρασύρει μαζί με την Ελλάδα την Ανατολική Μεσόγειο σε αποσταθεροποίηση επί χρόνια«, ισχυρίζεται το Τουρκικό ΥΠΕΞ. «Το γεγονός ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση είναι μέλος της ΕΕ εκπροσωπώντας ολόκληρο το νησί κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, δεν της δίνει το δικαίωμα να σφετερίζεται τα νόμιμα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», προσθέτει.
«Απορρίπτουμε τις δηλώσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαίων αξιωματούχων, που αποκαλούν τη χώρα μας παράνομη… Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης μετατραπεί σε παράγοντα της παρανομίας ως συνεργάτες σ’ αυτό το παιχνίδι που παίζεται από τους Έλληνες κατά παράβαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων που είναι εξίσου ιδιοκτήτες του νησιού», είναι άλλη μία χαρακτηριστική αναφορά στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ