Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Νέο επεισόδιο στον Εβρο : Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν με όπλα έλληνες ψαράδες



Σοβαρό περιστατικό διαδραματίστηκε στο Δέλτα του Έβρου, όταν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν με όπλα δύο Έλληνες ψαράδες.

Ένας από αυτούς περιέγραψε την εμπειρία που έζησε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.
Οι δύο ψαράδες έμειναν άναυδοι όταν συνειδητοποίησαν ότι οι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες τους σημάδευαν με τις κάννες των όπλων τους, ζητώντας τους να απομακρυνθούν.
«Οι Τούρκοι το έχουν παρατραβήξει, γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν περίπου στα 2 – 2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι», αναφέρει ο κ. Θανάσης Καμηλάρης. Εκφράζει δε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι υφίσταται παρενοχλήσεις μέσα στο ελληνικό κομμάτι του ποταμού, τονίζοντας ότι σαν Ελληνας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στο ποτάμι.
Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από δημοσιεύματα του evrosoniline.gr.
Οι Τούρκοι στρατιώτες, όπως αποκαλύπτει, ήταν κρυμμένοι πίσω από τις καλαμιές στην περιοχή Νεραϊδόκαμπος. «Εγώ είδα τέσσερις στρατιώτες. Και με το που μας είδαν, βγήκαν έξω και μας σημάδευαν», περιγράφει ο κ. Καμηλάρης.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει την ανησυχία των αρχών. Οι αυξημένες περιπολίες της 12 Μεραρχίας με τα πλωτά έχει κάνει τους Τούρκους να περιορίσουν αυτές τις παρενοχλήσεις. Ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης φαίνεται πως βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν για να προκαλέσουν επεισόδιο.
Στρατιωτικές πηγές πάντως επιβεβαίωσαν το περιστατικό


https://www.tovima.gr/2019/07/18/society/neo-epeisodio-ston-evro-tourkoi-stratiotes-apeilisan-me-opla-ellines-psarades/