Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Επτασφράγιστο μυστικό οι νέοι ρωσικο πύραυλοι

 
Πούτιν: Πύραυλοι σαν τον Avangard μπορεί να εμφανιστούν σε λίγα χρόνια, ίσως και ποτέ
Ο πύραυλος Avangard, μαζί με άλλα προηγμένα ρωσικά συστήματα όπλων, παρουσιαστήκαν από τον Πούτιν την 1η Μαρτίου πέρυσι σε μια ομιλία του Ρώσου προέδρου στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Ξένα συστήματα πυραύλων παρόμοια με τον πύραυλο Avangard της Ρωσίας μπορεί να εμφανιστούν σε λίγα χρόνια, αν υπάρξουν και ποτέ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη.
«Πιθανώς, γνωρίζετε ήδη μια από τις τελευταίες μας εξελίξεις, πολύ ελπιδοφόρες, που άλλες χώρες του κόσμου δεν έχουν να αντιπαρατάξουν κάτι ανάλογο - τον Avangard, το σύστημα πυραύλων μας. Δεν υπάρχουν αντίστοιχα συστήματα. Πιθανότατα θα εμφανιστούν σε λίγα χρόνια, αλλά κανείς δεν τα έχει ακόμα. Αν δεν υπήρχαν τα νέα υλικά, θα ήταν αδύνατο», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους φοιτητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Ουράλ.
Ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Avangard
© Φωτογραφία : Russian Defence Ministry
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο πύραυλος Avangard μπορεί να πετάξει με 20 φορές την ταχύτητα του ήχου και να πλήξει με επιτυχία στόχους σε αποστάσεις που αγγίζουν τα 6.000 χιλιόμετρα, όπως καταφάνηκε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης τον Δεκέμβριο του 2018.