Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

EKTAKTO Ο κύβος ερρίφθη/ Ο Erdogan προανήγγειλε εισβολή στην Κύπρο.

 
Ο κύβος ερρίφθη ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε την αναμενόμενη εδώ και καιρό δήλωση και ξεκαθάρισε τα πράγματα χωρίς περιστροφές.
Το κοινό μυστικό δημοσιοποιείται. Αποκάλυψε απροκάλυπτα τις προθέσεις του.. Προσανατολίζεται και δεν θα διστάσει η χώρα του να ξανα-εισβάλει στην Κύπρο.
 »Aυτοί που θεωρούν πως το νησί της Κύπρου και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του τους ανήκουν θα έρθουν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Β Κύπρου. Κανείς δεν οφείλει ν΄αμφιβάλει για το γεγονός πως ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει να πάρει όμοια μέτρα με αυτά που ελήφθησαν εδώ και 45 χρόνια για τη διατήρηση της ασφάλειας του τουρκοκυπριακού λαού . »anadolu/ yeni safak
Με άλλα λόγια ο Ερντογάν σήμερα πήγε στο δια ταύτα έκανε κι ένα βήμα παραπάνω και ουσιαστικά προανήγγειλε ανήμερα της τραγικής επετείου της εισβολής του ’74 μια νέα εισβολή στην Κύπρο.
O ίδιος πρόσθεσε:  »η Τουρκία διεξήγαγε την ειρηνευτική διαδικασία- επιχείρηση- του 1974 με σκοπό τη διατήρηση των συμφερόντων των τουρκο-κυπρίων που είναι ίσοι εταίροι στο νησί της Κύπρου. » aa
Όχι μόνο προαναγγέλει τη νέα εισβολή αλλά και προκαθορίζει τα αίτια. Η αιτία θα είναι η διένεξη για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Στον ίδιο τόνο δήλωσε πως «αυτοί που απεργάζονται την τροποποίηση του statut των τουρκοκυπρίων που αποτελούν μέρος αναπόσπαστο του τουρκικού έθνους γρήγορα ή αργά θ΄αντιληφθούν ότι οι προσπάθειές τους δεν εξυπηρετούν σε τίποτα ».
Κάθε ενδεχόμενη λύση στην κυπριακή κρίση δεν μπορεί να καταλήξει παρά στο πλαίσιο « συνθηκών που θα εγγυώνται την πολιτική ισότητα όσο και την ασφάλειά τους», είπε.
« Η Τουρκία θα εγγυηθεί σε όλες τις περιπτώσεις την ασφάλεια και το μέλλον των Τουρκοκύπριων », διαβεβαίωσε.
Ενώ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να θολώσει τα νερά στην ταραγμένη Α Μεσόγειο υποσχέθηκε ότι η « Τουρκία θα εφαρμόσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να κατορθώσει την ειρήνη στην Αν Μεσόγειο και σε μια διαρκή δίκαιη λύση στο νησί της Κύπρου ». aa
Στο μεταξύ με βάση δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου και πιο συγκεκριμένα του philenews η προκλητικότητα των Τούρκων έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην ΑΟΖ. »Θερμό επεισόδιο τουλάχιστον επί χάρτου καταγράφεται σε σχέση με περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας φαίνεται πως θέλει να προκαλέσει η Τουρκία. Παράτυπα και παρά το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είχε δεσμεύσει ήδη περιοχή για ναυτικές ασκήσεις, εξήγγειλε και η ίδια ναυτικές ασκήσεις σε περιοχή που επικαλύπτει μέρος της δέσμευσης της κυπριακής Navtex. »

dimpenews.com