Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Αν χρειασθεί θα ξανακάνουμε ό,τι κάναμε πριν από 45 χρόνια στην Κύπρο

 
Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο  Τούρκος πρόεδρος στην επέτειο του Αττίλα:
«Οσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου και της περιοχής ανήκει μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε  - «Πανηγύρια» στα κατεχόμενα για τη μαύρη επέτειο
Με δεύτερη εισβολή απειλεί ο Ερντογάν σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την επέτειο των 45 χρόνων από τον Αττίλα.

«Αν απειληθεί η ασφάλεια των  Τουρκοκυπρίων κανείς να μην αμφιβάλει πως θα κάνουμε τα ίδια βήματα  όπως πριν 45 χρόνια»  δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Οσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου και της περιοχής ανήκει μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με το τηλεγράφημα που μεταδίδει πρακτορείο Anadolu και συνέχισε:

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει την αποφασιστικότητά μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι ο ηρωικός τουρκικός στρατός, ο οποίος βλέπει τη Βόρεια Κύπρο ως πατρίδα του, δεν θα διστάσει να κάνει τα ίδια βήματα που έκανε πριν από 45 χρόνια, αν χρειαζόταν για τη ζωή και την ασφάλεια των Τουρκοκύπριοι », αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Ερντογάν.

«Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η προσπάθειά τους είναι μάταιη», πρόσθεσε.

Τούρκοι κομάντος στα Κατεχόμενα
Τα ξημερώματα, τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 πέταξαν πάνω από την παραλία στο Πέμπτο μίλι όπου είχε γίνει η απόβαση του τουρκικού στρατού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Σκοπιά μέχρι το πρωί».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, εκατοντάδες ήταν αυτοί που συμμετείχαν στην
εκδήλωση κρατώντας τουρκικές σημαίες και σημαίες ψευδοκράτους, μεταξύ αυτών και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ.

Εγινε επίσης γνωστό ότι, εκτός από την πρώτη φορά που πέρασαν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πάνω από την συγκεκριμένη παραλία στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, σε αυτή συμμετείχαν για πρώτη φορά και οι κομάντο του πρώτου τάγματος Μπολού της Τουρκίας, που ήταν οι πρώτοι που έπεσαν από τουρκικό ελικόπτερο την ημέρα της εισβολής.

Πρόκειται για 17 μέλη εκείνης της ομάδας υπό τον συνταξιούχο κομάντο Ταξίαρχο Τζεμάλ Ερούτς Πασιά. Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν στα κατεχόμενα και συναντήθηκαν με τους Τουρκοκύπριους που είχαν συμπολεμήσει στην εισβολή.
Στο λιμανάκι της κατεχόμενης Κερύνειας βρίσκονται στο μεταξύ μια φρεγάτα, μια άκατος και ένα υποβρύχιο, το Γκιούρ, που είναι ανοικτά προς επίσκεψη για το κοινό για συγκεκριμένες ώρες σήμερα.