Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει παράδοση μαχητικών Su-35 στην Τουρκία

 
Την ετοιμότητα της Ρωσίας να εξετάσει την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών Su-35 στην Τουρκία, εξέφρασε ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας Rostec.
Ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού αμυντικού φορέα Rostec, Σεργκέι Κεμεζόφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα μπορεί να συνάψει συμφωνία με την Άγκυρα για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών Su-35.
«Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοί μας εκφράσουν την επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-35», δήλωσε ο Κεμεζόφ.
Η ανακοίνωση έρχεται αφότου οι ΗΠΑ δήλωσαν πως η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 «καθιστούν αδύνατη τη συνεχιζόμενη ανάμειξή της με τα F-35».
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι δεν θα δεχτεί άλλους Τούρκους πιλότους για εκπαίδευση στα μαχητικά F-35 εκτός κι εάν η Άγκυρα εγκαταλείψει τη συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400.
Ωστόσο, η Τουρκία αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις της Ουάσινγκτον, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή της να προχωρήσει κανονικά στην υλοποίηση της συμφωνίας αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση των S-400.
Μαχητικό αεροσκάφος SU-35
Sputnik

Οι παραδόσεις τμημάτων του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος έχουν ξεκινήσει, με μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη να μεταφέρουν τα τμήματα των S-400 στην Τουρκία.
Στο παρελθόν, ο επικεφαλής της Rostec είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πουλήσει στην Τουρκία εξελιγμένα μαχητικά Su-57 εάν η Άγκυρα τερματίσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35.
Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονα, Ντμίτρι Ντρόντενκο, δήλωνε παλιότερα στο Sputnik ότι το Su-35 «μπορεί να δει το F-35», που είναι μεταξύ των πιο προηγμένων αμερικανικών μαχητικών.
Το ρωσικό αεροσκάφος διαθέτει προηγμένο σύστημα ραντάρ παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης και μια ισχυρή σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων που μπορεί να εντοπίσει έως και 30 στόχους ταυτόχρονα. Φημολογείται ότι είναι δυνατή η ταυτόχρονη εμπλοκή έως και οκτώ στόχων.
Το Su-35S διαθέτει επίσης κινητήρες με ακροπτερύγια κατευθυνόμενης ώσης παρόμοιους με εκείνους του F-22 Raptor της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δίνοντάς του απίστευτη ευελιξία στον αέρα.
Η Μόσχα έχει προτείνει την παράδοση επιπλέον Su-35S στην Κίνα μετά και την ολοκλήρωση της πρώτης παράδοσης τέτοιων μαχητικών.
 
https://sputniknews.gr/kosmos/201907184027351-rosia-tourkia-maxitika-aeroskafi-su35-paradosi-rostec/