Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν έξι πολίτες στη Χερσόνησο του Σινά

 
Έξι πολίτες έπεσαν νεκροί από πυρά ενόπλων σε ενέδρα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του Σινά, στη βόρεια Αίγυπτο, όπου εξακολουθεί να μαίνεται ο συμμοριτοπόλεμος των τζιχαντιστών ενάντια στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.
  
Η ενέδρα είχε στηθεί σε δρόμο δυτικά της Αλ Αρίς, της πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Σινά, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γερμανικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Οι δράστες σκότωσαν έξι ανθρώπους και απήγαγαν άλλους τρεις πριν διαφύγουν στην έρημο.
Πηγή σε νοσοκομείο της περιοχής επιβεβαίωσε ότι έξι άνθρωποι διακομίστηκαν νεκροί και διευκρίνισε ότι τα θύματα ήταν αποκεφαλισμένα.
Δεν έχουμε μπορέσει να αναγνωρίσουμε τα θύματα, πρόσθεσε η πηγή.
Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας αναπτύχθηκε στην περιοχή και απέκλεισε μεγάλους δρόμους στο Σινά ενώ αεροσκάφη έκαναν πτήσεις στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών.
Το Βόρειο Σινά χαρακτηρίζεται εστία εξτρεμιστών ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν διαπράξει πολλές πολύνεκρες επιθέσεις, κυρίως εναντίον στρατιωτικών και αστυνομικών, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.
Η δράση των εξτρεμιστών εντάθηκε μετά την εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κυβέρνησε την Αίγυπτο για δεκαετίες.
Κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον Ιούλιο του 2013, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, που προερχόταν από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Την ευθύνη για τις περισσότερες επιθέσεις στο Σινά έχει αναλάβει ο αιγυπτιακός βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε μέσω του «πρακτορείου ειδήσεων» Amaq στη δημοσιότητα φωτογραφία (κεντρική εικόνα) με τον αποκεφαλισμό των δύο, εκ των έξι, στη μέση του δρόμου.
Σύμφωνα με την τρομοκρατική οργάνωση, τα θύματα ήταν κατάσκοποι του αιγυπτιακού κράτους και συγκεκριμένα πληροφοριοδότες του στρατού.
Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι αποκεφάλισαν τέσσερις και όχι έξι.