Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

«Αγνοείστε την πλάνη και τον προσηλυτισμό των Ιεχωβάδων» τονίζει η Εκκλησία της Ελλάδος κατηγορώντας τους για ψευδοπροφητείες

 
 
Για προπαγανδιστικές, προσηλυτιστικές και διαφημιστικές ενέργειες κατηγορεί η εκκλησία της Ελλάδος τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και συνιστά προσοχή
Orthodoxia News Agency
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι και να διενεργούν πράξεις προσυλιτισμού όπως όλοι έχουμε ζήσει στην καθημερινότητά μας κι έχουμε γίνει μάρτυρες συνεχών οχλήσεων ακόμη και στα ίδια μας τα σπίτια.
Στα πλαίσια των δράσεών τους συμπεριλαμβάνεται και το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιούν φέτος στην Αθήνα φέρνοντας κόσμο από διάφορες χώρες.
Από χθες άρχισε  η ετήσια Συνέλευση Περιφερείας των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» και αν και στην  Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία, να θυμίσουμε ότι:
Η Εταιρεία «Σκοπιά» των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» είναι η αιρετική εκείνη οργάνωση, η οποία κατά καιρούς συνηθίζει να μεταβάλλει τις διδασκαλίες της. Στο πλαίσιο αυτό, εσχάτως χρησιμοποιεί καταχρηστικώς τον τίτλο «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά», ενώ παλαιότερα θεωρούσε ότι το όνομα «Χριστιανός» έχει καταστεί «δυσώδες» και ότι ο Χριστιανισμός είναι «πλήρης ρυπαρότητος» (Σκοπιά, 1.3.1962, σ. 143. Φως Β σσ. 88, 288), όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία σημείωσε στην ίδια ανακοίνωση,ότι και η ίδια σέβεται την θρησκευτική ελευθερία.
Την ανακοίνωση εξέδωσε με αφορμή το γεγονός και καλεί τους πιστούς της να «αγνοήσουν τις τυχόν προκλήσεις ή τις ποικίλες προσηλυτιστικές μεθοδεύσεις, αποφεύγοντας συγχρόνως οιασδήποτε μορφής ακραία συμπεριφορά»
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αυτής ανέφερε ότι:
Η «Σκοπιά» είναι η αιρετική οργάνωση, η οποία δεν δίστασε να διατυπώσει στο παρελθόν πληθώρα ψευδοπροφητειών σχετικώς με τη Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του κόσμου, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να αποδεικνύεται ψευδοπροφήτης, αλλά και να την εγκαταλείψουν, ιδίως μετά την τελευταία ψευδοπροφητεία του 1975, εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της ανά την υφήλιο.
Θύμισε μάλιστα ότι η εταιρεία «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» έχει κατ᾽ επανάληψη δυσφημίσει διά των εντύπων της τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο ως χώρα στην οποία δήθεν δεν γίνεται σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία.
Η Εκκλησία σέβεται κάθε πρόσωπο, γράφει η ίδια ανακοίνωση, ασχέτως θρησκευτικών ή εθνικών πεποιθήσεων. Αγαπά κάθε άνθρωπο, αλλά απορρίπτει την πλάνη και αντιτίθεται σε κάθε μορφή προσηλυτισμού.
Έχοντας αυτά υπ᾽ όψη η Εκκλησία, και επιπλέον συνεκτιμώντας, ότι συγκεντρώσεις, όπως η προγραμματιζόμενη από την εταιρεία «Σκοπιά» να πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον προσεχή Ιούλιο, συνδυάζονται με ευρύτατης κλίμακας πολυεπίπεδες, προπαγανδιστικές, προσηλυτιστικές και διαφημιστικές ενέργειες, προτρέπουμε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, όπως επιβάλλει το ορθόδοξο εκκλησιαστικό ήθος, να αγνοήσουν τις τυχόν προκλήσεις ή τις ποικίλες προσηλυτιστικές μεθοδεύσεις, αποφεύγοντας συγχρόνως οιασδήποτε μορφής ακραία συμπεριφορά