Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Υποστράτηγος Αλ Κατάνι: Τουρκία και Κατάρ μετέφεραν στη Λιβύη τζιχαντιστές από τη Συρία

 
Ο διοικητής της 73ης Ταξιαρχίας Πεζικού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Αλί Αλ Κατάνι, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του LNA να εισέλθει στην καρδιά της πρωτεύουσας Τρίπολης, ύστερα από τις πρόσφατες νικηφόρες μάχες στα περίχωρα της πόλης.
  
Ο Αλ Κατάνι σημείωσε ότι η Τουρκία και το Κατάρ υποστήριξαν τους παραστρατιωτικούς που ανήκουν στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και μετέφεραν τρομοκράτες από την περιοχή της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία στη βορειοδυτική Λιβύη.
Οι τζιχαντιστές που μεταφέρθηκαν από την Ιντλίμπ της Συρίας, με τη βοήθεια Τουρκίας και Κατάρ, τοποθετήθηκαν στην πόλη Αλ Ζαουία για να υποστηρίξουν τους ισλαμιστές παραστρατιωτικούς που μάχονται υπέρ της ισλαμικής κυβέρνησης που εδρεύει στην Τρίπολη.
Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), που πρόσκειται στην παράλληλη κυβέρνηση της Βεγγάζης στην Κυρηναϊκή, υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατιωτικούς συμμάχους της Ελλάδας και απολαμβάνει της ανοχής των Ηνωμένων Πολιτειών και -παραδόξως- και της Ρωσίας στον πόλεμο που διεξάγει κατά της διεθνώς αναγνωρισμένης -αλλά ισλαμικής- κυβέρνησης στην Τρίπολη, που υποστηρίζεται από την Τουρκία, το Κατάρ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Η πόλη Αλ Ζαουία, όπου τοποθετήθηκαν οι τζιχαντιστές που μεταφέρθηκαν από τη Συρία, είναι παραθαλάσσια και απέχει 45 χιλιόμετρα δυτικά από την Τρίπολη.
Στην πόλη βρίσκεται το ένα από τα δύο πιο σημαντικά διυλιστήρια πετρελαίου της Λιβύης.