Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Δωρεάν μαθήματα απο τν Ερντογάν πώς να απαγκιστρωθείς απο την Δύση



Ερντογάν: «Θα προχωρήσουμε σε συμπαραγωγή των S-400» – Σημαίνει: Αποστασία από τη Δύση
 
Ως μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες «στην ιστορία μας» χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την αγορά και παραλαβή των ρωσικών S-400.

  
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των S-400, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου εάν τα αντιαεροπορικά θα λειτουργήσουν σε περίπτωση επίθεσης από τη Ρωσία.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία θα γίνει συμπαραγωγός των ρωσικών S-400.
Συμπαραγωγός στους S-400, σημειώνουμε με τη σειρά μας, δεν είναι σαν να γίνεται συμπαραγωγός σε τρακτέρ.
Σημαίνει ότι το πλέον υπερσύγχρονο όπλο που έχουν οι Ρώσοι, για να αμυνθούν σε μια δυτική επίθεση, θα συμπαράγεται με τους Τούρκους, που σημαίνει δηλαδή ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ, διότι πόσο τρελή είναι αλήθεια η Ρωσία για να παραδώσει σε μια χώρα του NATO τα μυστικά κατασκευής των S-400;
Και προφανώς η συμφωνία της αγοράς τους είναι ιστορική, διότι η Τουρκία αλλάζει στρατόπεδο και απλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ή να εξαπατήσει τους Αμερικανούς μέχρι να ολοκληρωθεί ασφαλώς η αποστασία της.
Όποιος δεν βλέπει ότι η Τουρκία αποστατεί από τη Δύση, είτε είναι τυφλός, είτε αρνείται την πραγματικότητα.
Παράλληλα, μιλώντας στους διευθυντές και αρχισυντάκτες των τουρκικών εφημερίδων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, έχει την εξουσία να άρει τις ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
Είπε πως σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη.
«Αγοράζοντας τους S-400, δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο.
»Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας» διαβεβαίωσε ο Ερντογάν.
Επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια «επιλογή, αλλά μια υποχρέωση» αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με τις δηλώσεις που αναπαρήγαγαν τουρκικά ΜΜΕ που συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους.
«Η συμφωνία για τους S-400 είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη συμφωνία στην ιστορία μας» υπογράμμισε ο Ερντογάν.
Την ίδια ώρα, έγινε σήμερα γνωστό από τον πρόεδρο της Τουρκίας, 100 Τούρκοι εμπειρογνώμονες εστάλησαν στη Ρωσία για να εκπαιδευτούν στη λειτουργία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
«Αυτοί οι 100 άνθρωποι τους οποίους στείλαμε στη Ρωσία για εκπαίδευση θα μπορούν αργότερα να εκπαιδεύσουν άλλους.
»Επομένως, μόλις επιστρέψουν, θα αναλάβουν την εκπαίδευση άλλων ανθρώπων.
»Αυτός ο αριθμός (ειδικών) δεν επαρκεί, και ίσως, οι 100 να δεκαπλασιαστούν» είπε ο Ερντογάν στους αρχισυντάκτες τουρκικών ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.
Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι η όλη διαδικασία της εισαγωγής κι εγκατάστασης των συστημάτων S-400 θα ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2020.
Επιπλέον, σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένο που η Τουρκία απέκτησε τα ρωσικά συστήματα, καθώς «εάν έχει 3-5 ισχυρότερα κράτη μέλη, τότε το ένα από αυτά είναι η Τουρκία. Και στην περιοχή μας, η Τουρκία είναι η ισχυρότερη στήριξη του ΝΑΤΟ… Και εάν μια τόσο υπεύθυνη χώρα όπως η Τουρκία γίνει ισχυρότερη στον τομέα της ασφάλειάς της αφού παραλάβει τους S-400, ποιος θα είναι επίσης ισχυρότερος; Αυτό θα ενδυναμώσει την ίδια τη Συμμαχία» υποστήριξε ο Ερντογάν.