Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

«Μετατρέπουν την αγιαμσένη χώρα μας, σε ουδετερόθρησκο κράτος»

 
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή 30 Ιουνίου, Εορτή της συνάξεως των 12 Αποστόλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του, προς τους παρισταμένους πιστούς και σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν απευθείας την Θεία Λειτουργία μέσω του «Star Κεντρικής Ελλάδος» και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (89,4 fm), ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο και τον πολύπαθο βίο των αγίων Αποστόλων.
«Η εκκλησία μας αδελφοί μου, τιμά ιδιαιτέρως τους αγίους Αποστόλους, όλους εκείνους τους μαθητάς του Χριστού που γεμάτοι από Θείο ζήλο περιόδευσαν στον κόσμο για να μεταφέρουν το μήνυμα του Ευαγγελίου. Το κήρυγμά τους ήταν ότι ο Χριστός ήρθε στον κόσμο, ντύθηκε την ανθρώπινη φύση, εσταυρώθη και ανέστη εκ νεκρών για να σώσει τον άνθρωπο. Με εντολή του Κυρίου άρχισαν το κήρυγμά τους πρώτα από τον εκλεκτό λαό του Θεού που πίστευε στον έναν και μοναδικό Θεό και μετά την Ανάσταση Του και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, τους ζητά να κηρύξουν σε όλα τα έθνη.
Οι επίσκοποι είναι οι διάδοχοι των Αγίων Αποστόλων που μεταδίδουν τη Θεία Χάρη στους Ιερείς με την χειροτονία και στους πιστούς με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Στην Εκκλησία μας δεν έχει αξία όποιος έχει εμφάνιση και λεφτά αλλά έχει αξία ο ταπεινός, ο έσχατος που είναι όμως άνθρωπος του Θεού».
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις κακοπάθειες και τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι άγιοι Απόστολοι και συνεχίζοντας τόνισε:
«Το λάθος των Χριστιανών είναι ότι άλλα φρονούμε και άλλα ζούμε. Δεν μπορεί να είμαστε πνευματικοί άνθρωποι αλλά η ζωή μας να είναι κοσμική και με τον τρόπο αυτό τελικά να μετατρέπουμε την αγιασμένη χώρα μας, η οποία ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει τόσους αγίους, σε ουδετερόθρησκο κράτος.
Εισήλθαμε στην περίοδο των εσχάτων και δεν έχουμε μόνο την μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και την μόλυνση των ψυχών. Αφήνουμε τους εχθρούς της πίστεως και της Εκκλησίας να κάνουν ότι θέλουν αλλά, οι Απόστολοι μας κηρύττουν «ἀντίστητε τῶ Διαβόλω· (Ιακ. 4, 7-8)» που σημαίνει αντίσταση στην αμαρτία και τη σήψη.
Εύχομαι αδελφοί μου να είναι βοήθεια πάντων ημών οι άγιοι Απόστολοι και να σκεπάζουν την πατρίδα μας να μην έλθουν χειρότερες καταστάσεις. Ας μείνει το κακό μέχρις εδώ. Ο Θεός έχει το σχέδιό Του και εμείς τους αγίους μας πρεσβευτές».
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους υπέρ υγείας των εορταζόντων πιστών.