Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Τουρκία: με ιαχές »Αλλάχου Ακμπάρ » λιντσάρισαν φοιτήτρια που συμμετείχε σ΄εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Η İrem Esmer λιντσαρίστηκε στην Τουρκία από ένα πλήθος που ούρλιαζε « Allahu Akbar » στο πανεπιστήμιο  Bilgi (στην Κωνσταντινούπολη)
 καθώς συμμετείχε σ΄ένα κιόσκι  για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

αναφέρει ο βέλγος ιστορικός κι ακτιβιστής με καταγωγή από την Τουρκία ο Βahar Kimyongur. 
Την είδηση της ισλαμιστικής επίθεσης κατά της νεαρής κοπέλας μεταφέρουν τα τουρκικά μέσα ακόμη δε και το Al Jazeera.Σύμφωνα με το καταριανό μέσο στην κοπέλα επιτέθηκε μια ομάδα 15-20 ατόμων. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε συνέλαβε 6 άτομα.Η κοπέλα δέχθηκε κλωτσιές στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να φέρει τραύμα στο φρύδι, μώλωπες στο μάτι. Αφού της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες η φοιτήτρια πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο .
Βγαίνοντας από το νοσοκομείο η τεταρτοετής φοιτήρια των ΜΜΕ και Επικοινωνίας Irem δήλωσε ότι «Σήμερα 8 Μαρτίου είχαμε μια εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Bilgi. Είδαμε μια ομάδα 20 ατόμων.Ανέτρεψαν το τραπέζι και τον πίνακα.Μας επιτέθηκαν οι τακφιριστές. Κατά τη σύρραξη έπεσα στο έδαφος. Το πρόσωπό μου δέχθηκε κλοτσιές. Ανοίξαμε το φετινό περίπτερο μας όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Είχαν καπέλα μπήκαν στο πανεπιστήμιο πηδώντας πάνω από τα τουρνικέ», είπε.AA,DHA,Al Jazeera 8.3.17
 
 dimpenews.com