Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που δολοφόνησαν τον αρχιμανδρίτη στον Γέρακα [εικόνες]

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες δύο αλλοδαπών,


που είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας 46χρονου αρχιμανδρίτη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 13 Φεβρουαρίου στο σπίτι του στον Γέρακα.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία εκ προθέσεως και ληστεία κατά συναυτουργία.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
1. (επιθ.) ALI (ον.) NESHAN του MUHAMMAD MAJEED , γεννηθέντα την 13-4-1989 στο Πακιστάν.


2. (επιθ.) RAFIQUE ή NASER (ον.) AZEEM του MUHAMMAD RAFIQUE , γεννηθέντα το 1984 στο Πακιστάν.


Η αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι ταυτοποίησε τους δράστες της άγριας δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καμίτση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του είναι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, καθώς την ημέρα της δολοφονίας διέφυγαν στο Πακιστάν μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». 
Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τους δύο δράστες από το DNA τους που βρέθηκε στο διαμέρισμα, ενώ έφτασαν στα ίχνη τους μέσω Facebook, καθώς στο προφίλ τους φαινόταν ότι θα συναντιούνταν. Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι οι δύο Πακιστανοί έφθασαν εκείνη την ημέρα από την Κίσσαμο της Κρήτης στον Πειραιά. Σκοπός ήταν να συναντηθεί ο ένας εκ των δύο με τον αρχιμανδρίτη, προκειμένου ο τελευταίος να τον βοηθήσει με τη διαδικασία για την παραμονή του στην Ελλάδα. 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι οι δράστες έκλεψαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το σπίτι του αρχιμανδρίτη, ενώ πήραν και τα κειμήλια που είχε εκεί, τα οποία στη συνέχεια πούλησαν σε ενεχυροδανειστήριο, πήραν τα λεφτά και έφυγαν αμέσως για το εξωτερικό. 
Φίλος του θύματος είπε στους αστυνομικούς, πως στο πρόσφατο παρελθόν, ο Αρχιμανδρίτης του είχε δείξει από το κινητό του, φωτογραφία του «Αλί», ο οποίος είχε συναντηθεί και άλλη μία φορά με το θύμα στις αρχές του 2017.
Το ίδιο άτομο ήταν αυτήκοος μάρτυρας συνομιλίας του Αρχιμανδρίτη με τον «Αλί», με τον πρώτο να τον καθοδηγεί για την διαδρομή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που έπρεπε να ακολουθήσει από το λιμάνι του Πειραιά έως το σπίτι του στον Γέρακα, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησής τους.
Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ακόμη δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων έφερε σε επαφή τους υπόπτους με τον αρχιμανδρίτη. 
Η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 13-2-2017, εντός της οικίας του στον Γέρακα.
Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός.
Όπως προέκυψε από την έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών.
Περαιτέρω και μετά από αναζήτηση, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετά την ανθρωποκτονία διέφυγαν στο Πακιστάν.
Η σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και Διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.
Επιπρόσθετα υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών



Πηγή: Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που δολοφόνησαν τον αρχιμανδρίτη στον Γέρακα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/325689/aytoi-einai-oi-dyo-pakistanoi-poy-dolofonisan-ton-arhimandriti-ston-geraka-eikones#ixzz4bbUPU6kF