Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

H Ελλάδα ξέχασε την πολυαίμακτη σφαγή της Γάζας...

Βρετανία: Υπό εξέταση το ένταλμα σύλληψης κατά της πρώην ΥΠΕΞ του Ισραήλ
Η Βρετανία εξετάζει τις επιπλοκές από το διεθνές ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε η βρετανική δικαιοσύνη κατά της πρώην ΥΠΕΞ του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι.
 
 
Βρετανία εξετάζει με επείγουσες διαδικασίες τις επιπλοκές που ενδέχεται να έχει ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε η βρετανική δικαιοσύνη κατά της πρώην ΥΠΕΞ του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, ανακοίνωσε χθες το βρετανικό ΥΠΕΞ.
Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο από λονδρέζικο δικαστήριο, εξαναγκάζοντας την Λίβνι, που σήμερα ηγείται της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ, να ματαιώσει ταξίδι της στη Βρετανία, φοβούμενη μη συλληφθεί, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
«Το γεγονός ότι το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου, το οποίο ούτε καν βρίσκεται εντός της χώρας μας δημιουργεί περιπλοκές», τόνισε βρετανική διπλωματική πηγή.
«Η Βρετανία είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προωθήσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και να παραμείνει στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ», τονίζει από την πλευρά του εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.
«Για να το επιτύχει αυτό, η ισραηλινή πολιτική ηγεσία θα πρέπει να δύναται να έλθει στη Βρετανία για τις συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση. Εξετάζουμε με επείγουσες διαδικασίες τις επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει τούτη η υπόθεση», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το ένταλμα εκδόθηκε για πιθανολογούμενα εγκλήματα πολέμου, που σχετίζονται με τον ρόλο που τήρησε η τότε ΥΠΕΞ στην πολυαίμακτη ισραηλινή εισβολή στη Γάζα το περασμένο έτος, γεγονός που οι βρετανικές αρχές αρνούνται να επιβεβαιώσουν επισήμως
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ