Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η Συριακή αεράνυμα κατέρριψε ισραηλινό μαχητικό

Καθώς οι ισραηλινοί στρατιωτικοί αρνούνται τις πληροφορίες που διαδίδονται απο το συριακό στρατό ότι  ένα μαχητικό ισραηλινό καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη της Παλμύρας οι σύριοι στρατιωτικοί σε συνέντευξή τους στο  Sputnik, επιμένουν στην κατάρριψη.
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα από τα 4 ισραηλινά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν χτυπήματα τη νύχτα της 17ης Μάρτη σε πολλούς στόχους στο συριακό έδαφος.
« Η ισραηλινή αεροπορία παραβίασε το συριακό ενάεριο χώρο στις  02h40 (00h40 GMT) στην περιοχή Al-Baridzh και κατευθύνθηκε στα ανατολικά κοντά στην Παλμύρα προκειμένου να φτάσει στις συριακές στρατιωτικές εγκατατσστάσεις.Ανακοινώνω μετά βεβαιότητας ότι οι πύραυλοι του εχθρού δεν προκάλεσαν καμιά ζημιά στο έδαφός μας,αυτοί δεν βρήκαν τους στόχους τους », δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής του συριακού ΓΕΣ Mohammad Abbas.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ένα ισραηλινό μαχητικό καταρρίφθηκε και ένα άλλο επλήγη.
« Θεωρώ ότι η αεροπορική ισραηλινή δύναμη είναι υπό καθεστώς σοκ λόγω της  ταχύτητας, της αποτελεσματικότητας και της ακρίβειας που απέδειξε ο συριακός στρατός για να προστατεύσει τον εναέριο χώρο του.
Οι δυνάμεις μας της αεράμυνας μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τον αντίπαλο  ακόμη και μέσα στον ιορδανικό ουρανό και δύνανται να φτάσουν σ΄ ένα στόχο ανά πάσα στιγμή στον εναέριο της Συρίας », πρόσθεσε.
Σε συνέντευξή του στο Sputnik, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού ο  Samir Suleiman εξήγησε ότι η απόφαση αναφορικά με ενδεχόμενες νέες δράσεις του συριακού στρατού εναντίον των ισραηλινών επιθέσεων « δεν μπορούν να υιοθετηθούν παρά μόνο από τη συριακή στρατιωτική διοίκηση »..sputnik 17.3.17
Για  Assaf Orion, έναν ειδήμονα του Ινστιτούτου Μελετών για τη Διεθνή Ασφάλεια η σημερινή εξέλιξη πρόκειται « για μια σημαντική αλλαγή». όπως ο ίδιος εξήγησε στο AFP, η Συρία ενισχυμένη από αυτές τις πρόσφατες επιτυχίες της απέναντι στους  »αντάρτες » και δυνατή από τη ρωσική υποστήριξη ήθελε να περάσει το μήνυμα : « Μην με διερευνάτε, δεν είμαι πιο αδύναμη από πριν ».
dimpenews.com
https://dimpenews.com/2017/03/17/%cf%83%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%ad%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5/