Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως μετατράπηκε η Τουρκία για πολίτες και στρατιωτικούς

Βρέθηκε πτώμα Τούρκου στρατιωτικού στον Έβρο
Το πτώμα του Μουράτ Ζουμρέ (Murat Zümre), μηχανικού υπολογιστών στη 15η Πυραυλική Βάση στην Κωνσταντινούπολη, που αποστρατεύτηκε από τη θέση του κατηγορούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν
 και τελούσε υπό έρευνα από τις τουρκικές Αρχές, βρέθηκε στον ποταμό Έβρο 78 ημέρες μετά την εξαφάνισή του, σύμφωνα με το Turkish Minute.
  
Για τον Ζουμρέ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μετακομίσει με την οικογένειά του στο χωριό Ουμούρτσα της ανατολικής Θράκης, στην περιοχή της Ανδριανούπολης στις 12 Δεκεμβρίου και σχεδίαζε να περάσουν οικογενειακώς στην Ελλάδα και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Όπως γράφει το Turkish Minute ο Ζουμρέ έπεσε στον Έβρο ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από απόσπασμα Τούρκων χωροφυλακών. Τον έψαχναν στο ποτάμι επί δύο εβδομάδες αλλά δεν τον βρήκαν.
Στις 8 Μαρτίου το πτώμα του βρέθηκε στην τουρκική όχθη του Έβρου από στρατιωτική περίπολο έξι χιλιόμετρα από τη σημείο που είχε χαθεί.
Το πτώμα εξετάστηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη όπου και επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά του.
Συνολικά 135.000 άνθρωποι διώκονται στην Τουρκία κατηγορούμενοι ως «γκιουλενιστές». 93.248 κρατούνται δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και 46.274 έχουν κανονικά προφυλακιστεί και αναμένουν τις δίκες τους.
Έχουν επίσης διωχθεί 7.316 πανεπιστημιακοί και 4.070 δικαστές και εισαγγελείς.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κατηγορούνται από τις τουρκικές Αρχές ότι υποστηρίζουν το κίνημα-δίκτυο του αυτοεξόριστου ιμάμη στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδίασε και εξετέλεσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.