Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η κλοπή από τα σούπερ μάρκετ είναι αντισυμβατική ακτιβιστική δράση

Ως «αντισυμβατική ακτιβιστική δράση» χαρακτηρίζει την κλοπή σούπερ μάρκετ η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ερωτηματολόγιο η νεολαία του κόμματος, ενόψει του 1ου της Συνεδρίου, επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της.
Οι συμμετέχοντες στο ερωτηματολόγιο καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: «Συμμετέχετε σε οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες;»,  «Συμμετέχετε σε καταλήψεις σε συμβολικούς στόχους (γραφεία πολιτικώνμ, τραπεζικά καταστήματα) ή εάν δίνουν το παρόν σε βίαιες διαδηλώσεις.
ΠΑΣΟΚ: Ονειρο του ΣΥΡΙΖΑ ο ακτιβισμός της κλοπής
Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ το ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για να δει το κοινωνικό προφίλ των συνέδρων της.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ευτελίζουν κάθε έννοια: της Αριστεράς, του Ακτιβισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Δημιουργίας και της Παραγωγικότητας. Ο «ακτιβισμός της κλοπής» είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Δεν είναι αυτό που ονειρεύεται και αξίζει κάθε νέος, προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης της πατρίδας μας. Σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.
Οπως λέει η Χ. Τρικούπη η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ «αναγνωρίζει την ανικανότητα της ίδιας και του κόμματός της να χαράξει κοινωνική πολιτική. Οι δυστυχίες της ελληνικής κοινωνίας, η φτώχεια και η υποβάθμιση των κοινωνικών αγώνων φέρουν από το 2015 τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και του Ακροδεξιού συνεταίρου του».
Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «σε αυτή την κατάσταση η νεολαία Σύριζα αντί να συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο και να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ψάχνει συνενόχους σε πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου που βαφτίζει ακτιβισμό. Η ελληνική κοινωνία θα στηριχθεί στη νέα γενιά που θα κάνει πράξη τα οράματα της μέσα από συνεχή προσπάθεια».
«Σηκώνει το γάντι» η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Οι ακτιβισμοί της νεολαίας ΠΑΣΟΚ εξαντλούνται σε μπραβιλίκια και προστασίες μαγαζιών
Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση επεφύλαξε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον της η νεολαία ΠΑΣΟΚ, με αφορμή ερωτηματολόγιο της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος που διανεμήθηκε στο πλαίσιο του 1ου συνεδρίου της.
Στην ανακοίνωσή της, η νεολαία ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «ο "ακτιβισμός της κλοπής" είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του «ευτελίζουν κάθε έννοια: της αριστεράς, του ακτιβισμού, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της δημιουργίας και της παραγωγικότητας».
«Μόνο θυμηδία προκαλεί η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που αφορά το ερωτηματολόγιο της οργάνωσής μας στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου της, το οποίο δεν απευθύνεται στους συνέδρους και στα μέλη της νεολαίας, αλλά ευρύτερα. Ο χαρακτηρισμός "ακτιβισμός της κλοπής" προφανώς και επιστρέφεται πίσω σε αυτούς που ακόμη και σήμερα βάζουν πλάτη στο κόμμα που κατέκλεψε τον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα και ο ορθός λόγος κάποιοι εσκεμμένα πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα…Σύνηθες φαινόμενο».
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας» και σχολιάζει: «Αυτοί που μας εγκαλούν, ισχυρίζονται με την ίδια λογική ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τα Βασικά δικαιώματα (FRA) θεωρεί ότι η βία κατά των γυναικών κάποιες φορές είναι δικαιολογημένη. Διότι αυτή είναι μια ερώτηση που περιλαμβάνεται σε ερωτηματολόγιο υπό την αιγίδα της εν λόγω υπηρεσίας».
«Είναι σαφές», υπογραμμίζει, «ότι οι θέσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται στα κείμενα του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα και τις ανάγκες της νεολαίας. Προφανώς και δεν περιμένουμε να συμφωνήσει η νεολαία ΠΑΣΟΚ, της οποίας οι ακτιβισμοί εξαντλούνται σε μπραβιλίκια και σε προστασίες μαγαζιών».


Πηγή: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η κλοπή από τα σούπερ μάρκετ είναι αντισυμβατική ακτιβιστική δράση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/326127/neolaia-syriza-i-klopi-apo-ta-soyper-market-einai-antisymvatiki-aktivistiki-drasi#ixzz4btJlvgEg