Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ο Γιγίτ Μπουλούτ απείλησε με παγκόσμιο χάος εάν πειραχτεί έστω και μία τρίχα του Ερντογάν

Ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιγίτ Μπουλούτ, προειδοποίησε ότι εάν συμβεί κάτι κακό στον αφέντη του κανείς και σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να απολαύσει ούτε ένα πρόγευμα.

  
Προφανώς και η έκφραση αυτή σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσει ούτε μια στιγμή ηρεμίας ή ειρήνης παγκοσμίως, επειδή οι ισλαμιστές θα εκδικηθούν με ολοκληρωτική τρομοκρατία.
Τη δήλωση αυτή την έκανε το βράδυ της Τετάρτης από την κρατική τουρκική τηλεόραση.
Ο Μπουλούτ είπε ότι εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατά τη γνώμη του έκανε εφικτή την έγερση της Τουρκίας και της Ούμα [ισλαμικού έθνους], πάθει κακό, κανείς και σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να απολαύσει ούτε ένα πρόγευμα για τα επόμενα εκατό χρόνια.
«Εάν πειραχτεί έστω και μια τρίχα του Ερντογάν, κανείς και πουθενά δεν θα μπορεί να απολαύσει ούτε ένα πρόγευμα», είπε ο Μπουλούτ με βαρύ πατριωτικό τόνο.
Την Τετάρτη το πρωί ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει:
«Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος, σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια στο δρόμο. Εμείς, σαν Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία»
Λίγες ώρες μετά συνέβη η επίθεση του μοναχόλυκου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Λονδίνο.

Ο Ερντογάν φοβάται απόπειρα δολοφονίας του

Καλά ενημερωμένοι κύκλοι βεβαιώνουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φοβάται μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας του.
Οι ίδιοι τονίζουν ότι τον φυλάει ένας στρατός από σωματοφύλακες και ότι δεύτερο βράδυ στη σειρά δεν κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι.
Στα μέσα Οκτωβρίου 2016 ο Μάικλ Ρούμπιν (Michael Rubin) έγραψε άρθρο στο οποίο ισχυρίστηκε ότι επίκειται απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν [διαβάστε εδώ].
Μάλιστα έγραψε χαρακτηριστικά ότι «ο Ερντογάν είναι ήδη νεκρός».
Αλλά και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 σε συμπόσιο που διοργανώθηκε από τη δεξαμενή σκέψης SETA, που χρηματοδοτείται από το τουρκικό κράτος, αιφνιδίασε τους πάντες όταν στον ειρμό του λόγου του αναρωτήθηκε:
«Υπάρχει κάποια εγγύηση ότι θα είμαι ζωντανός μέχρι τις 16 Απριλίου;» [διαβάστε σχετικά εδώ].
Πρωτοκλασάτα στελέχη του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) διαδίδουν ότι εάν δεν κερδίσει το «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία, που θα εγκρίνει τη «σουλτανοποίηση» Ερντογάν, η χώρα θα συρθεί σε εμφύλιο πόλεμο.
Καλά ενημερωμένες πηγές του TRIBUNE εκτιμούν ότι η Τουρκία οδεύει στο χάος ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.