Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Καζάνι που βράζει ο καταυλισμός στη Χίο: Ολονύχτιες συγκρούσεις μεταναστών [βίντεο]

Eπεισόδια ξέσπασαν και πάλι τη νύχτα στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο,
όπου η  συνύπαρξη ατόμων διαφόρων εθνικοτήτων φαίνεται ότι αποτελεί δυσεπίλυτο πρόβλημα για τις αρχές, αφού οι συγκρούσεις το τελευταίο διάστημα είναι καθημερινό φαινόμενο.
Η βεντέτα
Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου στην Εισαγγελία, ξέσπασε βεντέτα μεταξύ Αφγανών και Αλγερινών μεταναστών με τους πρώτους να επιτίθενται με πέτρες και ξύλα στους τελευταίους, δημιουργώντας εκτεταμένα επεισόδια εντός του καταυλισμού.
Όπως υποστήριξαν στο politischios.gr Αλγερινοί μετανάστες, όλα ξεκίνησαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ομάδα 20 Αφγανών, άλλοι από ΒΙ.ΑΛ. και άλλοι από Σούδα, εισέβαλλαν στον καταυλισμό και ξεκίνησαν να πετροβολούν και να χτυπούν όποιο Αλγερινό έβρισκαν μπροστά τους.
Επί 20 λεπτά η Σούδα θύμιζε πεδίο μάχης, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν με την είσοδο Διμοιρίας των ΜΑΤ στον καταυλισμό που εκδίωξε τους ταραξίες.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μία γυναίκα και ένα παιδί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
3 προσαγωγές
Παρά την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπαίτιων, δεν κατέστη δυνατή οποιαδήποτε σύλληψη αφού οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μέσα από τα στενά του Κάστρου. Παρόλα αυτά λίγο πριν τη 01:00 της Πέμπτης οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή 3 ατόμων.
Διακόπτονται για σήμερα τα δρομολόγια
Υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων η Ύπατη Αρμοστεία, ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια μεταφοράς μεταναστών από ΒΙ.ΑΛ. προς Σούδα και Βροντάδο, αφού υπάρχει η υποψία συγκέντρωσης Αφγανών από το Χαλκειός στο κέντρο της πόλης με σκοπό να συνεχίσουν τη βεντέτα που άνοιξε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης. 

 Πηγή: politischios.gr


Πηγή: Καζάνι που βράζει ο καταυλισμός στη Χίο: Ολονύχτιες συγκρούσεις μεταναστών [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/326741/kazani-poy-vrazei-o-kataylismos-sti-hio-olonyhties-sygkroyseis-metanaston-vinteo#ixzz4c7xjY7CI