Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Λίγο πρίν αρχίσει η καλοκαιρινή τουριστική περίοδο

Μουζάλας: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος νέου «κύματος» μετανάστευσης
Είπε πάντως ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες, ανάλογα με τις εξελίξεις
Μια νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών εγκαινίασε στη Θήβα, το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας
Περισσότερο ενδιαφέρον ωστόσο είχαν οι δηλώσεις του, αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, εάν η διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο υπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για νέο κύμα μετανάστευσης, αλλά τόνισε πως η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και ΕΕ τηρείται κανονικά. Είπε πάντως ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Το νέο κέντρο φιλοξενίας αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς αποτελείται από 65 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, αλλά και 65 κοντέινερ.

Στο κέντρο φιλοξενίας της Θήβας θα υπάρχει παιδίατρος, γυναικολόγος, αίθουσες διδασκαλίας, χώροι αναψυχής και κοινόχρηστα μπάνια -περίπου 65.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μουζάλα, πρόσφυγες, αλλά και μετανάστες, «θα ζήσουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που κάνουμε. Πώς δηλαδή από τις σκηνές φτάσαμε σε σπιτάκια με αξιοπρέπεια, με κουζίνες, αλλά και όλα όσα είναι απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση».

Το κάθε διαμέρισμα αποτελείται από δύο δωμάτια με δύο διπλές κουκέτες το καθένα, μία κουζίνα και μία τραπεζαρία. Στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν ειδικά δωμάτια μόνο για γυναίκες, χώροι λατρείας, αλλά και ιατρεία.













http://www.protothema.gr/greece/article/662434/mouzalas-uparhei-pada-o-kindunos-neou-kumatos-metanasteusis/