Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Θα πνιγεί η χώρα με πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες

Απειλούν και πάλι οι Τούρκοι την ΕΕ: Mπορούμε να σας στέλνουμε 15.000 πρόσφυγες τον μήνα!
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών απειλεί με «ασφυξία»: Δεν μπορείτε να κάνετε παιχνίδια στην περιοχή, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη την Τουρκία
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι η χώρα του ενδέχεται να αφήνει να φεύγουν για την Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα.
«Αν το θέλετε, μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο στους 15.000 πρόσφυγες που δεν σας στέλνουμε κάθε μήνα και να σας προκαλέσουμε ασφυξία», δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, όπως μετέδωσε χθες Πέμπτη βράδυ το πρακτορείο Anadolu.

«Θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε παιχνίδια στην περιοχή χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας την Τουρκία», πρόσθεσε.




Ο Σοϊλού επέκρινε την απαγόρευση σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, κυρίως στην Ολλανδία και τη Γερμανία, της διεξαγωγής εκδηλώσεων υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

«Θα αλλάξει το σύνταγμα στη Γερμανία, στην Ολλανδία; (…) Είναι εσωτερικά μας ζητήματα (…) Γιατί ανακατεύεστε;» διερωτήθηκε ο Σοϊλού απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους.

Επίσης ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία ότι εμπλέκονται στις διαδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το 2013 κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις φιλοκουρδικές διαδηλώσεις του 2014 και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. «Προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά που δεν έχουν τελειώσει», τόνισε.