Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Τούρκοι πράκτορες και ανθέλληνες διασύρουν τη χώρα μας με ψέματα με αφορμή τη φωτιά στο Βαγιαζήτ

Σε απίστευτο πόλεμο... λάσπης έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι πράκτορες της Θράκης,
με αφορμή τη φωτιά στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.

Οι ανθέλληνες βρήκαν αφορμή, προκειμένου να διασύρουν με ψέματα τη χώρα μας διεθνώς, καθώς καθημερινά κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα και τα διεθνή ΜΜΕ με κατηγορίες κατά της χώρας μας κι αφήνουν αιχμές τόσο για εγκληματική ενέργεια στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και για παρόμοιες, στις οποίες οι έρευνες, όπως υποστηρίζουν, δεν απέδωσαν επίτηδες καρπούς.

Από την έρευνα της Πυροσβεστικής προέκυψε ότι «η φωτιά προήλθε από σπινθήρες ηλεκτροσυγκόλλησης που είχαν πέσει στα ξύλινα δοκάρια στήριξης της στέγης, κατά τη διάρκεια εργασιών του συνεργείου». Οπως αναφέρει το πόρισμα, «η καύση στα ξύλινα δοκάρια ήταν υποβόσκουσα, οι κάτοικοι ένιωθαν έντονη μυρωδιά καπνού το βράδυ της Τρίτης και λίγες ώρες αργότερα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά».

«Το γεγονός ότι στην Ελλάδα σε παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες τζαμιά υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιές οι σχετικές έρευνες δεν έφεραν και ιδιαίτερα αποτελέσματα γεννά από τώρα ερωτήματα για το τι αποτελέσματα θα φέρει και αυτή η έρευνα» αναφέρει σε δημοσίευμά της φιλοτουρκική εφημερίδα, η οποία εκδίδεται στη Θράκη.

Ο πρόξενος
Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί προσέφερε τη βοήθεια της... Τουρκίας προκειμένου να αναστηλωθεί το τέμενος! «Ενα πολύ σημαντικό μνημείο υπέστη μεγάλη ζημιά. Λυπόμαστε πολύ. Ως χώρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την απαραίτητη βοήθεια και ενημέρωση για να αποκατασταθεί το μνημείο στην πρωτότυπη κατάστασή του» ανέφερε σε δήλωσή του.

Πάντως, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζεται πως η φωτιά στο μνημείο αποδεικνύει ότι «τα έργα στα μνημεία πρέπει να υλοποιούνται αποκεντρωμένα. Η αρχαιολογική αυτεπιστασία και όχι η εργολαβία είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος επέμβασης
».