Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Εξτρεμιστική οργάνωση οι Μάρτυρες του Ιεχωβά!

Η Ρωσία θα θέσει εκτός νόμου τους Ιεχωβάδες!
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να «απαγορεύσει και να εκκαθαρίσει» τη θρησκευτική αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, κηρύσσοντάς την εξτρεμιστική οργάνωση!
Χαρακτηρίζοντας την κίνηση του υπουργείου «επίθεση στη λατρεία» τους, η οποία θα μπορούσε να έχει «τρομερές συνέπειες» για την οργάνωση σε ολόκληρη τη χώρα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά υποστήριξαν ότι το ρωσικό υπουργείο δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει με την αγωγή.
Ωστόσο, αν το ανώτατο δικαστήριο αποφασίσει να χαρακτηρίσει επίσημα τη θρησκευτική αίρεση «εξτρεμιστική», τότε περισσότεροι από 170.000 μάρτυρες σε 2.200 «ενορίες» στη Ρωσία θα μπορούσαν να διωχθούν ποινικά. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά καταγράφηκαν πρώτη φορά επίσημα στη Ρωσία ως θρησκευτική ομάδα το 1991 και ξανά το 1999.

Το 2006, η Ρωσία άλλαξε τον νομικό ορισμό του «εξτρεμισμού», αφαιρώντας το στοιχείο της βίας ή του μίσους, αναφέροντας όμως στα κριτήρια την «υποκίνηση θρησκευτικής έριδος». Ο ορισμός τοποθετεί νομικά τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στην ίδια θέση με το Ισλαμικό Κράτος! Πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση απαγόρευσε τη διεθνή ιστοσελίδα τους και έναν χρόνο αργότερα απαγόρευσε να εισαχθούν οι βίβλοι τους στη Ρωσία.

Το 2010 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι η προσπάθεια ρωσικού δικαστηρίου να απαγορεύσει τη λειτουργία της οργάνωσης ήταν παράνομη. Ωστόσο, οκτώ περιφέρειες της Ρωσίας έχουν ήδη απαγορεύσει σε μέλη της αίρεσης να λειτουργούν.