Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Καταστρέφουν το έθνος που τους μεγάλωσε, η θρησκεία τους πάνω απ'όλα!

Γιατί η Γαλλία είναι στόχος των τζιχαντιστών
Ο τρόμος φαίνεται ότι σκέπασε και πάλι την Ευρώπη μετά τη σημερινή ένοπλη επίθεση στη Γαλλία.
 Σήμερα, 18 Μαρτίου 2017, ένας άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας στο Παρίσι, στην προσπάθειά του να αρπάξει το όπλο μιας γυναίκας στρατιώτη.
"Υπάρχει πιθανόν τρομοκρατικό κίνητρο αλλά αυτό είναι κάτι που το δικαστικό σύστημα θα πρέπει να εξακριβώσει και θα το κάνει στον κατάλληλο χρόνο", είπε ο Ο Μπενουά Μπρουλόν, εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής δύναμης περιπολίας της Γαλλίας.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας άνδρας έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, όταν προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός αστυνομικού στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως λίγη ώρα νωρίτερα, ένας άνδρας πυροβόλησε Γάλλο αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου του οχήματός του και διέφυγε. Τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για τον ίδιο άνδρα, ο οποίος όπως αποκάλυψε το Reuters, επικαλούμενο γαλλικές αστυνομικές πηγές, ήταν "ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος".

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν, σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία. Γιατί η Γαλλία να δέχεται τόσες επιθέσεις; Γιατί να είναι στο στόχαστρο των τζιχαντιστών; Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν διάφορα δημοσιεύματα και αναλύσεις ειδικών συμπεραίνουν ότι αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή η Γαλλία είναι συνδεδεμένη με τις κοινωνικές αξίες και τον Διαφωτισμό.

Σε δημοσίευμα στο news.com.au ο Neil Fergus (Νίλ Φέργκους), διευθύνων σύμβουλος της Intelligent Risks (IR), ειδικός σε θέματα διεθνούς τρομοκρατίας, και που συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές σε σχέση με την ασφάλεια στο Παρίσι είχε δήλωσει ότι η Γαλλία είναι ο πρωταρχικός στόχος για τρομοκρατικές επιθέσεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος επειδή είναι «ο φάρος της ελευθερίας, της ισότητας και έχει κοινωνικές αξίες».

"Το Παρίσι και η Γαλλία βρίσκονται στην καρδιά της δυτικής φιλοσοφίας", είχε πει. "Είναι αποτρόπαιο σε αυτούς τους ανθρώπους. Η Ευρώπη είναι απεχθής σε αυτούς τους ανθρώπους. Η Γαλλία θεωρείται ως το επίκεντρο της Ευρώπης.”

Ο ίδιος ειδικός δήλωσε ότι “η Γαλλία είναι υπό επίθεση από Γάλλους τρομοκράτες που μεγάλωσαν στη Γαλλία άλλα και άλλους που ταξίδεψαν στη χώρα για να προκαλέσουν τη μέγιστη καταστροφή στο έθνος”.

Ο κ. Fergus είπε ότι οι γαλλικές αρχές επί του παρόντος διερευνούν πάνω από 150 περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας

ΔΙAΒΑΣΤΕ: Τι σημαίνει τζιχάντ και ποιοι είναι οι τζιχαντιστές;


Οι τζιχαντιστικές επιθέσεις στη Γαλλία ξεκίνησαν απο τα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν η GIA επιτέθηκε στο μετρό της Γαλλίας, είπε χαρακτηριστικά ο Fergus. “Η σημερινή έξαρση επιθέσεων εχει προκληθεί από την ηγεσία (Al-Nusra Front) της Jabhat al-Nusra στην Ράκα της Συρίας.”
Όπως έχει γράψει το OnAlert, σημαντικό ρόλο για το Ισλαμικό Κράτος παίζουν οι "μοναχικοί λύκοι".Για να διεξάγει βίαιες επιθέσεις ανά τον κόσμο η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους βασίζεται σε δυο ομάδες τρομοκρατών. Στην πρώτη είναι τα μέλη της οργάνωσης που πολέμησαν στο Ιράκ και στη Συρία και τα οποία μπορούν να οργανώσουν και εξαπολύσουν επιθέσεις στο εξωτερικό, όπως ο Μοχάμεντ Αμπρίνι και ο Νατζιμ Λαχραουι, οι δύο άνδρες που έπαιξαν βασικό ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες το 2016. Η δεύτερη ομάδα στην οποία στηρίζεται το ΙΚ είναι πολύ ποιο δύσκολο να εντοπιστεί αν και συνήθως είναι λιγότερο έμπειροι από τους βετεράνους του πολέμου στο Ιράκ και τη Συρία. Αυτοί είναι οι δυστυχισμένοι, δυσαρεστημένοι Μουσουλμάνοι που στερούνται πολιτικά δικαιώματα και που ζουν σε χώρες που θα ήθελε να στοχεύσει το ΙΚ.

“Το Ισλαμικό Κράτος σε πολλές περιπτώσεις δημοσιεύει τα μηνύματα του μέσω YouTube στα γαλλικά και κηρύσσει επιθέσεις στη Γαλλία ταυτόχρονα ενθαρρύνοντας “τα αδέλφια τους” να ξεκινήσουν επιθέσεις", είχε πει επίσης ο Fergus, τονίζοντας ότι “αυτό που κάνει μέσα από εκτεταμένες εκστρατείες στα social media είναι να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του ΙΚ οπουδήποτε και παντού να πραγματοποιούν ευκαιριακές τρομοκρατικές επιθέσεις."
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η γιγάντωση του Ισλάμ - Πώς φτάσαμε στο μακελειό του Παρισιού

Ανεξήτηλα γραμμένη στη μνήμη της Ευρώπης είναι και η επίθεση στις 13 Νοεμβρίου, το 2015, όπου εννέα μαχητές διεξήγαγαν μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων στο Παρίσι, σκοτώνοντας 130 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους. Μερικοί ανατινάχθηκαν κοντά στο στάδιο Stade de France, άλλοι άνοιξαν πυρ σε ταράτσες και καφέ στο κέντρο της πόλης και μια τρίτη ομάδα οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα και γιλέκα αυτοκτονίας σκότωσαν 90 ανθρώπους σε μια ροκ συναυλία στο Bataclan.

Η Γαλλία  είχε εντείνει την στρατιωτική εκστρατεία της μετα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.

Ενδιαφέρον ακόμα και σήμερα παρουσιάζει το γεγονός η δήλωσε Fergus σχετικά με την ύπαρξη πληροφοριών ότι το Ισλαμικό Κράτος είχει στείλει δύο ομάδες για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Ευρώπη. "Οι ακριβείς στόχοι δεν είναι γνωστοί", είπε. “Αυτό δε σημαίνει ότι η επίθεση στη Νίκαια είναι μέρος αυτής της επιχείρησης του ΙΚ. Μπορεί να είναι μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση. "

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Fergus το Ισλαμικό Κράτος είχει αρχίσει να εξασθενεί καθώς συνεχίζει να χάνει έδαφος με σοβαρές στρατηγικές και στρατιωτικές ανατροπές όπως είναι για παράδειγμα η Φαλούτζα στο Ιράκ. Το ΙΚ γνώριζε ότι θα του επιτεθούν στη Μοσούλη και ότι θα χάσουν την μάχη είχε υπογραμμίσει ο ειδικός. Το αποτέλεσμα όμως που πρόκειται να δούμε τους επόμενους 18 μήνες μετά την επικείμενη ήττα του ΙΚ στη Μοσουλή είναι μια αύξηση επιθέσεων παγκοσμίως,  είχε πει ο Fergus το 2016.

Ακόμα, το ΙΚ θέλει να σπάσει τη βούληση της γαλλικής κυβέρνησης με συνεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις είχε επίσης γράψει το news.com.au. Το ΙΚ όσον αφορά το 2016 τουλάχιστον δεν είχει πλέον τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει χερσαίες δυνάμεις όπως νίκησε τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τι είναι το χαλιφάτο

Η Γαλλία δεν είναι εύκολος στόχος αλλά είναι ένας από τους καλύτερους στόχους για το ΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ακολούθησε ένα κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων στη Γαλλία μετά το Charlie Hebdo. Σε απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις, η Γαλλία είχε εκφράσει την ανησυχία της  όσον αφορά την "αχίλλειο πτέρνα" της στις τρομοκρατικές επιθέσεις και στην εγχώρια ριζοσπαστικοποίηση, σύμφωνα με μια  έκθεση της Counter Extremism Project.
Ωστόσο ο Fergus είχε τονίσει ότι η Γαλλία έχει τα καλύτερα μέτρα ασφαλείας στον κόσμο. "Υπάρχουν πολύ σημαντικές και αποτελεσματικές λειτουργίες ασφαλείας που διεξάγονται σε συνεχή βάση σε όλες τις εισόδους, κυρίως στα διεθνή αεροδρόμια” είπε εν έτη 2016.

Απόδοση/Επιμέλεια: OnAlert.gr