Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η Σερβία ενισχύει με στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις τα σύνορά της με Σκόπια και Βουλγαρία

Πληροφορίες που αναφέρουν την πιθανότητα διέλευσης μέσω της Σερβίας, τρομοκρατικών ομάδων, σε ενδεχόμενα κύματα προσφύγων από Τουρκία σε Ελλάδα προς τη βαλκανική οδό,  κατά τη διάρκεια του έτους,
 ώθησαν τη Σερβία να ενισχύσει με  τις δυνάμεις ασφαλείας τα σύνορά της με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση ‘Rts.rs’.
 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας και του Στρατού της Σερβίας, Γιοβάν Κριβοκάπιτς δήλωσε ότι «από κοινού ο στρατός και η αστυνομία θα μεριμνούν για την ασφάλεια των συνόρων».  Όπως επεσήμανε, μέχρι τώρα έχουν εμποδίσει περίπου 20 χιλιάδες πρόσφυγες- μετανάστες, να εισέλθουν στη χώρα και έχουν συλληφθεί 132 σωματέμποροι.
 
Επίσης, η εφημερίδα ‘Danas’ του Βελιγραδίου αναφέρεται στις δηλώσεις του Κριβοκάπιτς και επισημαίνει την αλλαγή της διεθνούς κατάστασης μετά από τις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο στρατός και η αστυνομία στη χώρα είναι έτοιμοι να καλύψουν κάθε πρόκληση στα σύνορα.
 
Επιπλέον, το b-92,  αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι προσπάθειες των προσφύγων να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα με τη Βουλγαρία και το νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.
(focus-news.net)