Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Κανείς Ευρωπαίος δεν θα περπατά με ασφάλεια στον δρόμο! Απειλεί ο Ερντογάν, αντιδρά το Βερολίνο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως κανείς Ευρωπαίος σε κανένα μέρος του κόσμου πλέον δεν “θα μπορεί να κάνει ένα βήμα στο δρόμο με ασφάλεια”,
αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθήσει να κρατά απέναντι στην Τουρκία μια στάση την οποία χαρακτήρισε εχθρική.
“Απευθύνομαι γι΄άλλη μια φορά στους Ευρωπαίους (…) Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί κανείς να κλονίσει, με την τιμή της οποίας μπορεί να παίξει, της οποίας τους υπουργούς μπορεί να απελαύνει”, είπε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στην Άγκυρα.
“Ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθεί αυτό που συμβαίνει εκ του σύνεγγυς. Αν συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο, αύριο, κανένας Ευρωπαίος, κανένας Δυτικός δεν θα μπορεί πλέον να κάνει ένα βήμα με ασφάλεια, με ηρεμία στον δρόμο, σε κανένα μέρος στον κόσμο”, πρόσθεσε.
“Ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία”, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.
Απορρίπτοντας τις ευρωπαϊκές επικρίσεις για το θέμα των δημοσιογράφων που έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία, ο Ερντογάν είπε: “όταν βλέπει κανείς τον κατάλογο των ονομάτων των φυλακισμένων δημοσιογράφων, υπάρχουν δολοφόνοι, κλέφτες, παιδόφιλοι, απατεώνες: απ΄όλα, εκτός από δημοσιογράφους!”
Σαν κακοποιούς θα αντιμετωπίζουν πλέον τους Ευρωπαίους που εμφανίζονται απέναντί τους με μάσκα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
“Απευθύνομαι στους Ευρωπαίους που μας κουνάνε το δάχτυλο. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που παραγκωνίζεται. Αν βγουν μπροστά μας με μάσκες πλέον αποφασίσαμε να τους συμπεριφερθούμε ως κακοποιούς. Βγες σαν παλικάρι και πες έχω θέμα με την Τουρκία, θέλω να διαμελιστεί, και να δουν όλοι ποιος είναι τί.
Για τον Γερμανό δημοσιογράφο ο οποίος είναι στη φυλακή και το Βερολίνο ζητά να σταλεί στο Βερολίνο ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι και ο ίδιος ζήτησε να επιστραφούν στην Τουρκία 4500 μέλη του ΡΚΚ αλλά η Γερμανία του απαντά ότι η υπόθεσή είναι στο δικαστήριο. “Τότε αφήστε να κοιτάξει και εμάς το δικαστήριο. Κι εμάς για την υπόθεσή του αποφασίζει το δικαστήριο. Επειδή και σε μας το δικαστήριο είναι ανεξάρτητο, δεν μπορούμε να ανακατευόμαστε”, είπε.
22/03/2017 13:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Άγκυρα

http://mignatiou.com/2017/03/kanis-evropeos-den-tha-perpata-me-asfalia-ston-dromo-apili-o-erntogan-antidra-to-verolino/