Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Αυτός είναι ο ληστής-«τρόμος» των ηλικιωμένων -Είχε συλληφθεί στην Κυψέλη [εικόνα]

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του Νιγηριανού ληστή που «χτυπούσε» ηλικιωμένους στην Κυψέλη.
Ο κακοποιός είχε συλληφθεί στις 28 Φεβρουαρίου στην Κυψέλη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και της αντίστασης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον: 1. (επιθ.) PRINCE (ον.) AMECHI του Α labi και της Betie , γεννηθέντα την 30-10-1985 στη Νιγηρία.
Είχε συλληφθεί ξανά και αποφυλακίστηκε εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.
Ο Νιγηριανός παρακολουθούσε τα θύματά του μετά από αναλήψεις των συντάξεων τους από ΑΤΜ και από υποκαταστήματα τραπεζών της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και του κέντρου της Αθήνας και στη συνέχεια, τα ακολουθούσε έως τις εισόδους πολυκατοικιών και τα σπίτια τους.
Τέσσερα απ'ο τα επιβεβαιωμένα θύματά του νοσηλεύονται ακόμη σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων, μετά την βάναυση κακοποίηση που υπέστησαν.
Να σημειωθεί ότι ο δράστης είχε συλληφθεί το 2013 για παρόμοια αδικήματα και βίαιες επιθέσεις εναντίον ηλικιωμένων και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων, ωστόσο είχε αποφυλακιστεί εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.


Πηγή: Αυτός είναι ο ληστής-«τρόμος» των ηλικιωμένων -Είχε συλληφθεί στην Κυψέλη [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/324950/aytos-einai-o-listis-tromos-ton-ilikiomenon-eihe-syllifthei-stin-kypseli-eikona#ixzz4bPJt17NX