Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια!

«Θα ξεκινήσει πόλεμος απειλεί ο Βούτσιτς: Στο Κοσσυφοπέδιο θα γίνει ότι έγινε επί Τίτο», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα
 
Μάρτιος 26, 2017. 20:25
 
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς δήλωσε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», ότι στο Κοσσυφοπέδιο θα γίνει αυτό που είχε γίνει επί Τίτο.
Ερωτηθείς από  τον δημοσιογράφο για την αναστολή του διαλόγου Πρίστινας-Βελιγραδίου, κατηγόρησε τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου για την μη πραγματοποίηση αυτού του διαλόγου.

 
«Το κοινοβούλιο της Πρίστινα αποφάσισε να παγώσει το διάλογο. Επίσης, παρακάμπτοντας το Σύνταγμα απαιτεί τη δημιουργία στρατού, για να μας αρπάξει όλα τα υπάρχοντά μας στο Κοσσυφοπέδιο και να προετοιμάσει μια δικαστική διαδικασία κατηγορώντας όλους τους Σέρβους για εγκλήματα πολέμου. (Σημ. το δήλωσε ο Χασίμ Θάτσι προχθές σε συνέντευξή του στο Κόσοβο). Ποιο είναι το λάθος μας;  Ρώτησα τον Ίσα Μουσταφά (πρωθυπουργό Κοσόβου) και δεν πήρα καμία απάντηση. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί τους. Όταν μίλησα με την Άνγκελα Μέρκελ, δεν επέκρινε τους συναδέλφους μου στο Κοσσυφοπέδιο.
Έχω προειδοποιήσει  ότι είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την εθνική οδό Πρίστινα-Νις, η οποία θα ανυψώσει τη συνεργασία και τη διευκόλυνση της ροής κεφαλαίων, αγαθών και ανθρώπων. Και αυτό είχε γίνει πριν από τον Τίτο», είπε ο Βούτσιτς.
Ο ίδιος αναφέρθηκε για τα κύματα προσφύγων, εκφράζοντας το φόβο «μήπως η Τουρκία ακυρώσει τη συμφωνία με την ΕΕ». 
 
Σημείωσε ακόμη, τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κροατίας και τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Βοσνίας, σημειώνει το αλβανικό «joq.al».
Αλλά…

 
Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: 
 
Ανατρέξαμε στη συνέντευξη του Βούτσιτς στην αυστριακή «Der Standard» (φωτό), αλλά, δεν βρήκαμε κάπου να μιλάει ο πρωθυπουργός της Σερβίας για …πόλεμο, όπως γράφει το αλβανικό δημοσίευμα. Η συνέντευξη του Βούτσιτς έχει τίτλο «Serbiens Premier: "Ich schäme mich nicht, ein Balkan-Kerl zu sein» (Σέρβος πρωθυπουργός: Δεν ντρέπομαι που είμαι ένας Βαλκάνιος».
εχεδωρος