Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

'Πολεμικό κλίμα' απο τον Κιλιτσντάρογλου

Ο Κιλιτσντάρογλου επιμένει ότι ο Φαρμακονήσι είναι τουρκικό έδαφος
Την Παρασκευή 24 Μαρτίου σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radyo Viva, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης της κεμαλικής κεντροαριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέλαβε τους ισχυρισμούς
 περιθωριακών στοιχείων που έχει υιοθετήσει το κόμμα του, ότι η Ελλάδα κατέλαβε τουρκικά νησιά στο Αιγαίο και αναφέρθηκε ειδικά στο Φαρμακονήσι.
  
«Το Φαρμακονήσι βρίσκεται στο Αιγαίο. Ανήκει στο Αϊδίνιο. Φαίνεται και σε αμερικανικά και σε βρετανικά έγγραφα ότι ανήκει στους Τούρκους. Ποιανού όμως η σημαία κυματίζει; Η σημαία της Ελλάδας. Ποιανού ο στρατός βρίσκεται εκεί; Ο ελληνικός στρατός. Εσύ είσαι παγκόσμιος ηγέτης, λες «λύνω και δένω», αλλά κάτω από τη μύτη σου κατελήφθη δικό σου έδαφος. Γιατί δεν υψώνεις φωνή;», είπε ο Κιλιτσντάρογλου ασκώντας κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι κεμαλικοί κάνουν αντιπολίτευση στον Τούρκο Πρόεδρο κατηγορώντας τον ότι επί κυβερνήσεών του, από το 2004 έως το 2014, δηλαδή επί Σημίτη, Καραμανλή, Γιωργάκη και Σαμαρά, η Ελλάδα κατέλαβε 18 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο, τα οχύρωσε και με πυροβολικό που εγκατέστησε στοχεύει τις τουρκικές ακτές.
Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι μόνο ο Ερντογάν που θέλει να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης, είναι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της γειτονικής χώρας που δεν σέβεται συνθήκες, διεθνές δίκαιο και σύνορα.
Αυτός είναι κι ο λόγος που έμπειροι αναλυτές διαπιστώνουν ότι το τουρκικό πρόβλημα δεν περιορίζεται στον Ερντογάν, έχουμε να κάνουμε συνολικά με μια προβληματική κατάσταση που αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί τα εδώ και 100 χρόνια σύνορά της και δεν έχει καμία διάθεση να συνυπάρξει ειρηνικά με τις χώρες που συνορεύει.
       tribune