Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Έρχεται ηλεκτρονικό φακέλωμα με τσίπ - βιομετρικά στοιχεία και πολύ ευρωπαϊκό ρατσισμό

Ερχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα για τους μετανάστες χωρίς μαντήλα και χιτζάμπ
Ηλεκτρονική άδεια διαμονής κάτι σαν ηλεκτρονική ταυτότητα θα έχουν σε λίγες ημέρες περισσότεροι από 550.000
μετανάστες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την Καθημερινή, το... προνόμιο αυτό θα το έχουν μόνοι όσοι δεν φορούν μαντήλα και χιτζάμ, μιας και για τη φωτογραφία που θα φέρει η ηλεκτρονική κάρτα απαιτούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές και έτσι απαγορεύονται φωτογραφίες με χιτζάμπ, νικάμπ, μαντίλα, γυαλιά ή άλλα στοιχεία που κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Πρόκειται για υποχρέωση της Ελλάδας σε εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1030/2002 σύμφωνα με τον οποίο οι πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα επιβάλλεται να έχουν άδεια διαμονής με βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία προσώπου, δηλαδή, και δαχτυλικά αποτυπώματα.
Στην κάρτα θα υπάρχει και μικροτσίπ στο οποίο θα αποθηκεύονται όλα τα σχετικά στοιχεία όπως η υπογραφή του κατόχου, η χώρα γέννησης, το φύλο, η ένδειξη που αφορά τη διάταξη του νόμου με βάση την οποία εκδόθηκε η άδεια διαμονής αλλά και ένδειξη για το αν ο κάτοχος θα έχει δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας.
Το κόστος έκδοσης, σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει καθοριστεί στα 16 ευρώ.


Πηγή: Ερχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα για τους μετανάστες χωρίς μαντήλα και χιτζάμπ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/323767/erhetai-i-ilektroniki-taytotita-gia-toys-metanastes-horis-mantila-kai-hitzamp#ixzz4aoDqiRvv