Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλη νίκη για την Συρία! Η Ρωσία έκανε το ΄θαύμα΄της...

Χαλέπι: Εκλιπαρούν για εκεχειρία οι τζιχαντιστές – Παράδοση ή θάνατος λέει η κυβέρνηση

Εκλιπαρούν για έλεος οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που έχουν απομείνει αποκλεισμένοι σε έναν μικρό θύλακα στο νότιο Χαλέπι,
λίγο πριν σαρωθούν ολοκληρωτικά από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του.

Οι υποστηριζόμενοι από ορισμένες χώρες της Δύσης, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ισλαμιστές τρομοκράτες ικετεύουν για πενθήμερη εκεχειρία, την οποία όμως η κυβέρνηση αρνείται και τους ζητά να παραδοθούν.
Οι τρομοκράτες, που τους αποκαλούν «μετριοπαθή αντιπολίτευση» (από πότε η Αλ Κάιντα έγινε «μετριοπαθής»;), θέλουν την πενθήμερη εκεχειρία μήπως και ανασυνταχθούν ή συμβεί κάποιο θαύμα. Ούτε θα σωθούν, ούτε κάποιο θαύμα θα συμβεί.
Κάτοικος της πόλης δήλωσε στο Reuters: «Ζούμε μια τραγωδία εδώ και πολύ καιρό, δεν έχω ξαναζήσει τέτοια πίεση στην πόλη. Δεν μπορείς να ηρεμήσεις ούτε για πέντε λεπτά, οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς».
Ο στρατός της Συρίας απελευθέρωσε όλη την παλιά πόλη του Χαλεπιού, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, η οποία καταστράφηκε από τους ισλαμιστές αυτά τα πέντε χρόνια του πολέμου.
Η κυβέρνηση ελέγχει, σύμφωνα με τις πιο τελευταίες πληροφορίες, το 85% του ανατολικού Χαλεπιού που κρατούσαν οι τζιχαντιστές μέχρι και πριν δέκα ημέρες.
Η Δαμασκός καλεί τους τρομοκράτες να παραδώσουν τα όπλα τους και τους εγγυάται ασφαλή αποχώρηση από το Χαλέπι. Οι φανατικοί μισθοφόροι της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αρνούνται.
Το μόνο που ζητούν είναι εκεχειρία. Εκεχειρία δεν πρόκειται να έχουν.
Κάτοικοι του ανατολικού Χαλεπιού που σώθηκαν από τους «μετριοπαθείς» τρομοκράτες δηλώνουν ότι τους κρατούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες μέχρι που διασώθηκαν από τον στρατό.

Πολεμικός χάρτης του Χαλεπιού στις 7 Δεκεμβρίου 2016. Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση, με πράσινο ο θύλακας των τρομοκρατών και με κίτρινο η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ.