Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Το μαχητικό 5ης γενιάς του “Τσάρου” Πούτιν γίνεται stealth στο “τετράγωνο” – Κυριολεκτικά “αόρατο” το Su-57 [pics]

 
Είναι γεγονός ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ρωσίας συνεχίζονται σε τρομερούς ρυθμούς,
 όχι μόνο στον σχεδιασμό, κατασκευή και δημιουργία νέων όπλων αλλά και με αναβαθμίσεις, βελτιώσεις και τροποποιήσεις των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο μιας “άτυπης” κούρσας εξοπλισμών με τις ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται πως οι Ρώσοι ξεπέρασαν κάθε “προηγούμενο” αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57 θα γίνει ακόμα περισσότερο...stealth, αφού η δυνατότητα μη εντοπισμού του από ραντάρ θα υποστεί “τρομακτική” ενίσχυση.

Ειδικότερα, ένα νέο σύνθετο υλικό με ενισχυμένες ιδιότητες απορρόφησης των κυμάτων ραντάρ χρησιμοποιήθηκε στον
θόλο του πιλοτηρίου - κόκπιτ- του stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57 και αλλά και του στρατηγικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους Tupolev Tu-160, δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της κρατικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rostec στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η καινοτόμος γυάλινη επίστρωση έχει αναπτυχθεί από ειδικούς της εταιρείας R & D Enterprise και σύμφωνα με πληροφορίες "διπλασιάζει την απορρόφηση των κυμάτων που εκπέμπουν τα ραντάρ και μειώνει τα ίχνη του αεροσκάφους (radar signature) στα ραντάρ κατά 30%”. Η ειδική αυτή τροποποίηση - επίστρωση εφαρμόζεται στο θόλο των αεροσκαφών Su-57 , Su-30, Su-34, Su-35, MiG-29K και Tu-160 " προσέθεσαν οι πηγές από την Rostec.



Η επικάλυψη αυτή κατασκευάζεται από στρώματα μεταλλικών οξειδίων πάχους 70-90 νανομέτρων. Εκτός από τη μείωση της ορατότητας στα
εχθρικά ραντάρ, προστατεύει τον πιλότο κατά τη διάρκεια της πτήσης από την επίδραση των υπεριωδών, θερμικών ακτινοβολιών και άλλων αρνητικών παραγόντων, τόνισαν οι πηγές.

"Η επίστρωση αποδυναμώνει το θερμικό στοιχείο της ηλιακής ακτινοβολίας περισσότερο από τρεις φορές, ο συντελεστής διαπερατότητας στη ηλιακή ακτινοβολία αγγίζει το 65% ενώ τέλος η αρνητική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας μειώνεται 4 με 6 φορές".

Επίσης, οι ειδικοί αναλυτές της εταιρείας ανέφεραν πως η εφαρμογή αυτού του υλικού
βοηθά στη μείωση κατά το ήμισυ του βάρους του γυάλινου καλύμματος του κόκπιτ, στην αύξηση της αντοχής στην κρούση και την απορρόφηση των κυμάτων ραντάρ από 40% έως 80%.

Καταληκτικά, η τρομερή αυτή αναβάθμιση, μετατρέπει σε stealth στο “τετράγωνο” το μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς. Το Su
- 57 εξάλλου, έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει όλους τους τύπους στόχων σε μικρές αλλά και μακρινές αποστάσεις στον αέρα, εντός εχθρικού εδάφους, καθώς επίσης μπορεί να πλήξει και στόχους στη θάλασσα, ξεπερνώντας τις δυνατότητες της αεροπορικής άμυνας του εχθρού.

Πηγή: TASS