Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Π.Καμμένος: «Αποστρατεύτηκαν οι αξιωματικοί οι οποίοι διαφωνούσαν με την εκχώρηση της Μακεδονίας»

 
«Βόμβα» έριξε πριν από λίγο ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ο οποίος αποκάλυψε πως στις τελευταίες κρίσεις έφυγαν άξιοι αξιωματικοί επειδή διαφωνούσαν με την Συμφωνία των Πρεσπών!
Ανέφερε μάλιστα δύο συγκεκριμένους αξιωμταικούς τον αρχηγό Στόλου Ναύαρχο Παυλόπουλο και τον αρχηγό της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο (τον οποίο ο γράφων είχε την τιμή να τον έχει διοικητή στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών το οποίο τότε έδρευε στην Χαλκίδα)
Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις κρίσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες
 
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι πριν να φύγει από Υπουργός συζήτησε εκτενώς το θέμα των κρίσεων με τον Αλέξη Τσίπρα και τον σημερινό υπουργό Ευάγγελο Αποστολάκη και όπως είπε, τους ζήτησε να μην υπάρξουν πολιτικά κριτήρια στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως δεν υπήρχαν τα 4 τελευταία χρόνια.
Ο Π.Καμμένος είπε πως ήξερε οτι θα χτυπηθούν δυο συγκεκριμένοι αξιωματικοί, και έκανε λόγο για τον αρχηγό Στόλου, τον Ναύαρχο Παυλόπουλο και τον αρχηγό της ΑΣΔΕΝ Νικόλαο Μανωλάκο.
Αναφέρει μάλιστα ότι είχαν στοχοποιηθεί για το εθνικό θέμα και ότι διεμήνυσε και στον διάδοχό του στο υπουργείο και στον πρωθυπουργό ότι έπρεπε να προστατευθούν.
Τελικά και οι δύο αποστρατεύθηκαν με τον Ναύαρχο Παυλόπουλο μάλιστα να σημειώνει στον λογαριασμό του στο facebook ότι είναι υπερήφανος που φεύγει τέτοια εποχή με αυτά που συμβαίνουν..
Ο Π.Καμμένος θεωρεό ότι υπήρξε εμπλοκή του Μαξίμου στις κρίσεις των Αξιωματικών μέσω του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Παναγιώτη Ρήγα:
«Η προσπάθεια να διεισδύσουν εδώ και τέσσερα χρόνια στο υπουργείο σταματούσε στο γραφείο του υπουργού. Ο κ. Ρήγας έχει στο γραφείο του έναν κομματικό που λέγεται Μπαλάφας και είναι συγγενής, είναι γαμπρός ενός παλιού Πτεράρχου, του κ. Αντωνετσή της εποχής Τσοχατζόπουλου- Ππαπαντωνίου. Τότε που οι αξιωματικοί ήταν πράσινοι και μπλε.  Αυτοί λοιπόν βγάλανε το μένος τους με τις πρώτες κρίσεις. Οι δυο άνθρωποι που ήταν επιχειρησιακά οι πιο κατάλληλοι αποστρατεύονται. Ο Α/ΓΕΣ που ήταν ο άριστος των αρίστων αποστρατεύεται και δεν γίνεται Α/ΓΕΕΘΑ και από εκεί και πέρα αρχίζει να λειτουργεί ένα σύστημα το οποίο είχα εκδιώξει. Φοβάμαι ότι αρχίζει ο κομματισμός όχι ΣΥΡΙΖΑ αλλά του παλιού ΠΑΣΟΚ της εποχής του Σημίτη. Της εποχής των μεγάλων αγορών.»
Αδικες ήταν οι αποστρατείες που έγιναν είπε ο Πάνος Καμμένος.