Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Εσείς Kύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας θα βάλλεται την υπογραφή σας;

 

Σκοπιανός σύμβουλος Ασφαλείας: Μετέωρη η Συνθήκη των Πρεσπών χωρίς την υπογραφή του Ιβάνοφ
Ο ηγέτης των Ανεξάρτητων
Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Πάνος Καμμένος έχει δίκιο να υποστηρίζει ότι η συμφωνία μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας για το όνομα δεν μπορεί να ισχύσει, χωρίς την υπογραφή
στη Συμφωνία των Πρεσπών, του προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ, είπε στην ‘Πρέσινγ ΤΒ’ ο Δρ Γιοβάν Ντόνεφ, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων. 
«Χωρίς το διάταγμα του προέδρου Ιβάνοφ, η συμφωνία δεν μπορεί να έχει νομική ισχύ. Αυτό το λέει και ο Καμμένος και πιστεύω ότι οι Έλληνες νομοθέτες είναι επίσης, ενήμεροι σε αυτό. 
Το γνωρίζουν καλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά, ωστόσο,  η μεγαλύτερη ζημιά θα προκληθεί στη Δημοκρατία της ‘Μακεδονίας’. 
Δυστυχώς η κατάσταση είναι τέτοια που δεν γνωρίζω γιατί η κυβέρνηση δεν  έχει συγκεντρώσει δυνάμεις για να ξεπερασθεί το πρόβλημα αυτό. Αυτό που απομένει, είναι να δούμε πως θα ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και τι θα ακολουθήσει», λέει ο Ντόνεφ.
 
Ο ηγέτης των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» -συνεχίζει το δημοσίευμα- πριν την αναγγελθείσα ψηφοφορία για τη Συνθήκη της Πρέσπας επανέλαβε την άποψή του ότι αν δεν υπογραφεί από τους Προέδρους των δύο χωρών, η συμφωνία δεν μπορεί να ισχύσει.
Σύμφωνα με τον Καμμένο, εάν ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δεν έχει υπογραφεί από τον πρόεδρο του άλλου κράτους, θα προβεί σε συνταγματική παραβίαση.
 
«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έχει, ήδη, παραβιάσει τη συμφωνία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ, διότι δεν υπάρχει η υπογραφή του Προέδρου της πΓΔΜ, όταν ο πρόεδρος της άλλης χώρας δεν συμφωνεί δεν μπορεί να υπογραφεί η συμφωνία», λέει ο Καμμένος, όπως έγραψε η Καθημερινή.
Χωρίς την υπογραφή του Ιβάνοφ, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μετέωρη και ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες στο εσωτερικό της χώρας, εάν, δηλαδή, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κερδίσει με συντριπτική πλειοψηφία μια άλλη πολιτική επιλογή.


Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα, όπου ενδέχεται σοβαρά να αμφισβητηθεί η Συμφωνία, εάν εκλεγεί ένα άλλο κόμμα που δεν συμφωνεί με αυτήν.