Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Μ. Θεοδωράκης: Με θλίβει ότι δέχονται να γίνει η χώρα μας βάση για την εξόντωση της Ρωσίας

 
Με άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο κορυφαίος έλληνας μουσικοσυνθέτης σχολιάζει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τονίζει ότι «η σημερινή κυβέρνηση μεταβλήθηκε σε τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ και δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό».
Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, από τη Βουλή των Ελλήνων.
«Ομολογώ ότι με καταθλίβει να βλέπω ένα μέρος από τους απόγονους των συντρόφων και των συναγωνιστών μου να δέχονται να γίνει η χώρα μας βάση για την εξόντωση της Ρωσίας. Και επιπλέον να βοηθούν να καταστούν τα Σκόπια βάση θανάτου για την εξόντωση του ρωσικού λαού. Ξεχνούν ότι η χώρα μας είχε πάντοτε αδελφικές σχέσεις με τη Ρωσία και εμείς οι Έλληνες κομμουνιστές παλέψαμε χέρι με χέρι με τον Κόκκινο Στρατό χύνοντας μαζί τους το αίμα μας για να ελευθερώσουμε τους λαούς της Ευρώπης από τον γερμανικό χιτλερισμό που έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι της βαρβαρότητας με τα στρατόπεδα θανάτου» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο 93χρονος Έλληνας μουσικοσυνθέτης. 
Ο Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC

Αναφερόμενος στον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κατάφερε να αναστατώσει μια χώρα και να διαιρέσει έναν Λαό μόνο και μόνο για να μπορέσει να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Πρόκειται φυσικά για μια λεπτομέρεια μέσα στον μεγάλο χάρτη της συνολικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ με τους γνωστούς του επιθετικού του στόχους αλλά και τον κυρίαρχο στόχο αυτής της περιόδου, δηλαδή τη Ρωσία. Ειδικά λόγω της ιδιαιτερότητας της τουρκικής πολιτικής, το μεγάλο βάρος των νατοϊκών σχεδιασμών μεταφέρεται στη χώρα μας με την άνευ όρων συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης και στις τρεις χώρες των λεγόμενων Δυτικών Βαλκανίων, δηλαδή στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια».
Την ίδια ώρα επικρίνει τη βιασύνη με την οποία κυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών ως αποτέλεσμα των πιέσεων του ΝΑΤΟ.
«Ομολογώ ότι με ανησυχεί αυτή η βιασύνη με την οποία, μεταξύ άλλων, επέλεξαν αυτόν τον «άτσαλο» και προκλητικό τρόπο για να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να ασχολείται ουσιαστικά με το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, την οικονομία, για να αφιερωθεί στη δημιουργία μιας αληθινής θύελλας γύρω από το "Σκοπιανό" προκειμένου να κρύψει από το Λαό τον αληθινό λόγο αυτή της ολέθριας σκηνοθεσίας. Δηλαδή, την εντολή του κυρίου Πάιατ να αναγνωρίσει όπως όπως τα Σκόπια με ονομασία που να περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" προκειμένου το μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ να μεταφέρει τα Σκόπια με μια κίνηση ματ επάνω στη σκακιέρα της επιθετικής του προετοιμασίας και να τα μεταβάλει σε μια επιπλέον βάση στα σκοτεινά του σχέδια».
 
https://sputniknews.gr/ellada/201901282052778-theodwrakis-mikis-prespwn-paremvasi/