Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Τελικά δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ Μακεδόνες! Και οι ποιο σκληροπυρηνικοί Σκοπιανοί καταλαβαίνουν τις δυσκολίες μιας πλαστογραφημένης ιστορίας

 
«Ο αγώνας για τη ‘Μακεδονία’ δεν σταματά ποτέ»- γράφει ο Γκόραν Μομιρόσκι
 
«Η Μακεδονία έχει βιώσει τη μεγαλύτερη εθνική της τραγωδία αυτές τις ημέρες μετά τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου», γράφει ο αρθρογράφος Γκόραν Μομιρόσκι.
Σήμερα η ‘Μακεδονία’ είναι το θέμα των ισχυρών ευρωπαϊκών ΜΜΕ που αναρωτιούνται εάν η ‘Βόρεια Μακεδονία’ έχει εθνική ταυτότητα. Τι ήττα και τι ταπείνωση.
Μια  ταπείνωση που σχεδιάστηκε από μια κυβέρνηση που δημιουργήθηκε από το εξωτερικό και περιμέναμε τους Έλληνες εθνικιστές να αποφασίσουν πως θα μας αποκαλούν, πως θα κρίνουν την ιστορία μας και τους συμπολίτες  μας.
 
Αν και κανείς δεν είχε πει, τουλάχιστον δημόσια, ποιος είναι ο κίνδυνος που κρύβεται εάν η ‘Μακεδονία’ δεν άλλαζε το όνομά της, έγινε ωστόσο σαφές ότι η χώρα είχε να αντιμετωπίσει κάποιους κινδύνους. 
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση που να δικαιολογεί αυτήν την προδοσία των προγόνων μας, της σημερινής γενιάς μας και αυτήν που θα μας ακολουθήσει.
 
Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι ο λαός μας, ως ιδέα, ως ελεύθερη έκφραση του πνεύματός του, είχε να αγωνισθεί με τον ισχυρότερο αντίπαλο τους τελευταίους 15 μήνες, είχε να αγωνισθεί με την δυτική ελίτ και τον δυτικό πολιτισμό στον οποίο φιλοδοξούμε να ενταχθούμε και ίσως αυτό μας πονάει περισσότερο.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι είχαμε την ευκαιρία να πολεμήσουμε ενάντια σε αυτές τις δυνάμεις  που μέσω των υποτελών τους στην κυβέρνηση της ‘Μακεδονίας’ υλοποίησαν τις βαλκανικές τους ιδέες στο παγκόσμιο σύστημα.
Κανείς δεν πρέπει να χτυπάει το κεφάλι του γιατί  δεν έκανε αρκετά. Η ‘Μακεδονία’ ήταν χωρισμένη και δίχως καμία πραγματική στήριξη από κανέναν παγκόσμιο παράγοντα και δεν μπορούσε να αλλάξει την πορεία της ιστορίας.
Δυστυχώς, ή ευτυχώς, η μάχη για την ταυτότητα δεν έχει ακόμη τελειώσει καθώς η κυβέρνηση έδειξε ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο πολύχρωμο ψέμα.
Ο πόλεμος εξακολουθεί να διεξάγεται με τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αλλαγή του Συντάγματος με το οποίο η ‘Μακεδονία’ έγινε εικονικά μια Συνομοσπονδία.
Οι «πολίτες της Μακεδονίας» όσο παράλογο και  να ακούγεται αυτό σε ένα εθνικό κράτος, πρέπει να κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουν την ταυτότητα ως ‘Μακεδόνες’, διότι οι σημερινές αρχές δεν θα τους βοηθήσουν σε αυτήν την πάλη.

Αναμένεται να δημιουργηθεί μια καταστροφική κατάσταση στην οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις σε κάθε αξιωματούχο που θα χρησιμοποιεί μόνο το ‘Μακεδονία’ χωρίς να αναφέρει το ‘Βόρεια’.
 Φανταστείτε ότι έχετε χάσει το πρωταρχικό  δικαίωμά σας, από τον παππού σας και την πατρίδα σας  για να ικανοποιηθούν τα προσωπικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Στο εξωτερικό θα αρχίσει μια άλλη μάχη. 
 
Θα λεγόμαστε Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα, Σλάβοι στην Αλβανία, Βουλγαρομακεδόνες στη Βουλγαρία, Βορειομακεδόνες στη Σερβία, Νόρντματσεντόνιεν/Νόρντματσεντόνιαν στη Γερμανία και σε όλη τη βόρεια Ευρώπη…
Η πραγματική μάχη τώρα έχει αρχίσει. Θα έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε κάποια λάθη. Μία από αυτές (τις δυνατότητες)  είναι οι προεδρικές εκλογές, είναι η  πρώτη μας ευκαιρία, όπου οι πατριώτες θα μπορούν να υποστηρίξουν το έθνος τους προκειμένου να σωθεί ό, τι έχει απομείνει από τη ‘Μακεδονία’.
Η μάχη για τη ‘Μακεδονία’ δεν σταματά ποτέ. Ειδικά, όχι τώρα, που υπάρχουν ακόμα περισσότεροι ‘Μακεδόνες’ από τους Βορειομακεδόνες.
Горан Момироски- Γκόραν Μομιρόσκι- expres.mk