Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Αυξάνονται οι επιθέσεις σε ορθόδοξες εκκλησίες

 
Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία για τα περιστατικά επιθέσεων σε χώρους θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα.
Συνεχώς αυξάνονται τα περιστατικά επιθέσεων σε σε εκκλησίες, παρεκκλήσια, άτυπους χώρους θρησκευτικής λατρείας,
 μνημεία θρησκευτικού χαρακτήρα, συναγωγές, ακόμη και νεκροταφεία.
Με αφορμή την έκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι, σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία για τις επιθέσεις σε χώρους θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα. Η έκθεση αφορά το 2017 και σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι επιθέσεις σημείωσαν μεγάλη αύξηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, το 2017 καταγράφηκαν συνολικά 556 περιστατικά εναντίον χώρων θρησκευτικής λατρείας, σε αντίθεση με πρόπερσι που ήταν 215. Πάντως, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από τις 556 επιθέσεις, οι 537 έγιναν σε χριστιανικούς χώρους.
Τα 525 περιστατικά αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία (δηλαδή το 94% επί των συνολικών περιστατικών), αρκετά από τα οποία φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας.
«Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το πρώτο θύμα των επιθέσεων στην πατρίδα μας είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί. Οφείλουμε, Πολιτεία και Εκκλησία, να αναζητήσουμε τρόπους συνεργασίας, ώστε αυτή η βέβηλη πραγματικότητα που προσβάλλει την Ιστορία και την ταυτότητά μας να εξαλειφθεί», αναφέρει ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής
http://newpost.gr/ellada/5c249cec9bee37ef06545b63/ayxanontai-oi-epitheseis-se-orthodoxes-ekklisies