Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Η Ρωσία θα παραδώσει στη Σερβία δέκα ελικόπτερα

 
 
Μέσα στο τρέχον έτος η Ρωσία θα παραδώσει στη Σερβία 10 ελικόπτερα- επτά Mi- 35 και τρία Mi-17.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Σερβίας,
Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην  ομιλία του προς το έθνος για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σερβία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass.
«Συμφωνήσαμε την προηγούμενο περίοδο και χθες λάβαμε επιβεβαίωση των συμφωνιών παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτό το έτος η Σερβία θα λάβει επτά ελικόπτερα Mi- 35 και τρία Mi-17», είπε ο Βούτσιτς, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα έχει ήδη, προμηθευτεί με εννέα ελικόπτερα H145M.
 
«Αυτό που κάναμε στις διαπραγματεύσεις ήταν ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός  των δεκατεσσάρων Mig-29 της γενιάς 4+ με τα πιο προηγμένα συστήματα ραντάρ», αποκάλυψε ο πρόεδρος της Σερβίας.
Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεσμεύθηκε να συνεχίσει την ανάπτυξη της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με τη Σερβία.
Τον Οκτώβριο – όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο- η Σερβική Πολεμική Αεροπορία έλαβε έξι μαχητικά Mig-29 από τη Ρωσία στο πλαίσιο της στρατιωτικο-τεχνικής βοήθειας.
Εκτός από τα Mig-29, η Σερβία παρέλαβε από τη Ρωσία 30 άρματα μάχης Τ-72 και 30 BRDM-2 μεταφοράς και περιπολίας. Εξετάζεται, επίσης,  η αγορά συστημάτων πυραύλων Buk-M1 και Buk-m2, επίσης το σύστημα επίβλεψης ‘Τουνγκούσκα’.