Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Διοικητής Ιρανικής Αεροπορίας: Είμαστε έτοιμοι να «εξαλείψουμε» το Ισραήλ από τη Γη

 
Το μήνυμα ότι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας του Ιράν είναι έτοιμοι να «εξαλείψουν από τη Γη» το Ισραήλ, έστειλε διοικητής της αεροπορίας, μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Συρία.
Ο διοικητής της Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αζίζ Νασιρζαντέχ, δήλωσε στο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Young Journalists Club ότι «οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές (πιλότων της πολεμικής αεροπορίας) είναι ανυπόμονοι και έτοιμοι να πολεμήσουν εναντίον του Ισραήλ και να το εξαλείψουν από τη Γη».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε από τη μεριά του ότι αυτοί που απειλούν το Ισραήλ και ορκίζονται να το καταστρέψουν, θα φέρουν «πλήρη ευθύνη». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρόσφατη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή δεν είχε στόχο μόνο τις ιρανικές δυνάμεις που φέρονται να είχαν σταθμεύσει στη Συρία, αλλά και την Αραβική Δημοκρατία εάν τις υποστηρίζει.
Τεθωρακισμένα του ισραηλινού στρατού στα υψίπεδα του Γκολάν, στις 20 Ιανουαρίου, 2019
© AFP 2018 / JALAA MAREY
Η δήλωση του Νασιρζαντέχ ήρθε μετά την επίθεση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία. Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) δήλωσε ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είχε στοχεύσει «στρατιωτικές εγκαταστάσεις» μονάδας των ιρανικών δυνάμεων που φέρεται να είχε αναπτυχθεί στην Αραβική Δημοκρατία. Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε τους περισσότερους πυραύλους, ενώ σύμφωνα με το κέντρο αμυντικού ελέγχου της Ρωσίας, τέσσερις Σύροι σκοτώθηκαν κι άλλοι 6 τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στις 15 Ιανουαρίου κάλεσε το Ιράν «να αποχωρήσει γρήγορα» από τη Συρία, προειδοποιώντας ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά των υποτιθέμενων στρατιωτικών στόχων της Τεχεράνης θα συνεχιστούν. 
 
https://sputniknews.gr/kosmos/201901211974760-iran-israil-polemiki-aeroporia/