Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Επιβιώνουν με ελεημοσύνες οι 800.000 υπάλληλοι!

 
Εργάζονται, αλλά δεν πληρώνονται
Η μερική παύση της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που συμπληρώνει σήμερα τις 30 ημέρες, έχει αφήσει απλήρωτους περισσότερους από 800.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους,
οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης. Εδώ και αρκετές ημέρες χιλιάδες εργαζόμενοι των κρατικών υπηρεσιών σχηματίζουν ουρές σε «τράπεζες» τροφίμων και συσσίτια, τα οποία παρέχουν στα... θύματα της διένεξης του προέδρου Τραμπ και των Δημοκρατικών τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό. Οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αλλά και -πρώτη φορά- ομάδες ενστόλων, όπως οι λιμενικοί, βλέπουν τις ημέρες να περνούν χωρίς να λαμβάνουν τον εβδομαδιαίο μισθό τους (στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι πληρώνονται κάθε εβδομάδα), παρά το γεγονός ότι εκείνοι εργάζονται κανονικά. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της PayPal, της γνωστής εταιρίας διαδικτυακών χρηματικών συναλλαγών, η οποία ανακοίνωσε ότι προσφέρει το ποσό των 500 δολαρίων, εν είδει δανείου, σε κάθε ομοσπονδιακό υπάλληλο, με μηδενικό επιτόκιο!
Σωματοφύλακες
Την ίδια ώρα, ανάμεσα στους χιλιάδες απλήρωτους εργαζομένους βρίσκονται και οι σωματοφύλακες των πρώην προέδρων, όπως του Τζορτζ Μπους, ο οποίος για να τους δείξει την ευγνωμοσύνη του το περασμένο Σάββατο τους κέρασε... πίτσες! Ο 72χρονος Μπους εγραψε στο Ιnstagram:
«Η Λόρα κι εγώ είμαστε ευγνώμονες στο προσωπικό της μυστικής υπηρεσίας μας και στους χιλιάδες αξιωματούχους που εργάζονται τόσο σκληρά για τη χώρα μας χωρίς να λαμβάνουν μισθό. Κι εμείς ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που μας στήριξαν».