Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ιδού τα τάλαντα της προδοσίας της Μακεδονίας

 
Γιατί υπέγραψε ο Τσίπρας τη συμφωνία που του έφερε ο Κοτζιάς; «Για την προστασία της Αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της».

 Και, επειδή προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα «εντός και εκτός Ελλάδας». Το λέει ξεκάθαρα το Στέητ Ντηπάρτμεντ στην έκθεσή του για την Ελλάδα. Την οποία εξέδωσε τη μέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Για να ξέρουν οι Έλληνες γιατί ξεπούλησαν τη Μακεδονία οι Εφιάλτες κυβερνήτες τους.
Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είναι ανατριχιαστική σε κυνικότητα. Και κυνική στην ομολογία ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο υπηρετεί την αμερικάνικη πατρίδα και όχι την ελληνική. Αλλά, κυνική και στην ομολογία ότι η ελληνική κυβέρνηση βοηθάει τις ΗΠΑ να σταματήσουν «την κακοήθη επιρροή της Ρωσίας και την οικονομική εισβολή της Κίνας»!
Με δυο λόγια, η έκθεση καταγράφει την πλήρη υποδούλωση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις ΗΠΑ, σε σημείο που η ελληνική παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έρχεται σε δευτερεύουσα μοίρα. Η χώρα, όχι μόνο έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία εξ αιτίας της υποταγής στους δανειστές για τα επόμενα πολλά χρόνια, αλλά έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ και την ισότιμη συμμετοχή της στην ΕΕ, από τη στιγμή που έχει μετατραπεί σε κυριολεκτικό προτεκτοράτο των αμερικανικών συμφερόντων. Δηλαδή, σε Πέμπτη φάλαγγα των ΗΠΑ μέσα στην ΕΕ.
Η έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο που ξεπούλησε τόσο γρήγορα, τόσο πρόθυμα και τόσο στο πόδι τη Μακεδονία η κυβέρνηση. Και ίσως είναι και αποκαλυπτική για το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, σαλπάρουν για άλλα θέματα αντί να ξεσηκώνουν το λαό, λες και δεν διαπράχθηκε μια προδοσία αντίστοιχη με του Ιωαννίδη το ’74.
Σταχυολογώ εδώ τα χαρακτηριστικά σημεία της έκθεσης, που αποδεικνύουν τη συναλλαγή και την πλήρη υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στο ξεπούλημα των ελληνικών συμφερόντων για χάρη των ξένων συμφερόντων. Η έκθεση γράφει:
  1. «Για την ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας στην ενίσχυση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας για την προστασία της Αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της»!
  2. «Για την Ελλάδα, που είναι ένας αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντωνεντός και εκτός Ελλάδας»!
  3. Για «την ελληνική κυβέρνηση που στηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας και με το υπουργείο Άμυνας πρόσφερε πρόσθετες εγκαταστάσεις, εκτός από τον κόλπο της Σούδας». Έχοντας δώσει το πράσινο φως για να μετατραπεί η χώρα σε Νατοϊκή βάση λιμανιών, αεροσκαφών, ελικοπτέρων και Drones από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Δωδεκάνησα.
  4. «Για την υπαγόρευση από την αμερικανική πρεσβεία(!) στην Ελλάδα, να υποστηρίξει και να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ενσωμάτωση των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ώστε να περιορίσει την κακοήθη επιρροή της Ρωσίας και την οικονομική εισβολή της Κίνας»!
  5. Για «την αποστολή της αμερικανικής πρεσβείαςστην Αθήνα να προτρέψει (sic) να εφαρμόσει τη συμφωνία για το θέμα της ονοματοδοσίας της Μακεδονίας».
  6. Για την εργασία της πρεσβείας «να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ηγετών, φίλα προσκείμενη στις ΗΠΑ και τις αξίες που οι τελευταίες πρεσβεύουν».
  7. Για «την πρόθεση της Ελλάδας να γίνει περιφερειακό κέντρογια την επιχειρησιακή ικανότητα των ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ».
  8. Για «τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να επενδύσει στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F- 16 και να συνεχίσει να στηρίζει και να φιλοξενεί ασκήσεις του ΝΑΤΟ, έχοντας δαπανήσει πάνω από 2 δις δολ. από το 2015»!(χώρια από τα 2,6 δις που έχουν συμφωνήσει Τσίπρας –Τραμπ να δαπανηθούν στο άμεσο μέλλον.)
  9. Για τη δουλειά της αμερικανικής πρεσβείας «να προσεταιριστεί ΜΚΟ και ΜΜΕ(!), αλλά και (κι αυτό παραπέμπει απολύτως σε εποχές Πιουριφόϊ) στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα της (αμερικάνικης) αποστολής για την Ελλάδα. Ώστε να στοχεύουν στη νεολαία, τα κορίτσια και τη νέα γενιά ηγετώνστο επιχειρείν και στην κοινωνία τω πολιτών, αποσκοπώντας να προωθήσουν μια θετική άποψη για τους δεσμούς ΗΠΑ- Ελλάδας»!
Για όλα αυτά ο κ Τσίπρας είχε το θράσος στη Βουλή να επικαλεστεί τους πολιτικούς πρόσφυγες και την εξορία τους, τα σλαβομακεδονικά τάγματα που πολεμούσαν με τον ΕΛΑΣ για να αποκτήσουν και την ελληνική Μακεδονία, αλλά και για την αντάρτισσα του ΕΛΑΣ, που του σφύριξε το γραφείο προπαγάνδας του Μαξίμου.Όλοι αυτοί, κατά τον πρωθυπουργό, πολέμησαν για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να «εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της αμερικανικής πατρίδας» κατά της Ρωσίας!
Η έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ ξεβρακώνει εντελώς την κυβερνητική προπαγάνδα περί απουσίας έξωθεν πιέσεων και αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το γιατί ο κ Κοτζιάς έφερε στον κ Τσίπρα να υπογράψει μια συμφωνία γραμμένη στο πόδι, χωρίς πραγματική διαπραγμάτευση και στην πράξη εξυπηρετική μόνο για τα Σκόπια, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τη Γερμανία. Επειδή, όπως γράφει το αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών, προστατεύει την αμερικάνικη πατρίδα και τα συμφέροντά της.
Η απόδειξη ότι ο κ Τσίπρας ήταν και είναι ανίδεος από το τι υπέγραψε, βρίσκεται στην πρωτοφανή αμηχανία του κατά την ομιλία του στη Βουλή. Αφού άκουσε επιχειρήματα για το μακεδονικό ζήτημα που δεν τα είχε ξανακούσει ποτέ στη ζωή του. Έχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλείσει την αντιπολίτευση από τις «διαπραγματεύσεις» καθ’ υπόδειξη των αμερικανών! Για να μη χαλάσει η δουλειά.
Και είναι βέβαιο πως ξέρει ότι έχει υπογράψει μια συμφωνία που βλάπτει τη γενέτειρά του. Γιατί πατρίδα δεν έχει. Και δεν υπάρχει πιο αστείο και ταυτόχρονα πιο εξοργιστικό θέαμα από τον πρωθυπουργό όταν μιλάει από το βήμα της Βουλής με πάθος για πατρίδα, έθνος, εθνικά συμφέροντα και Ελλάδα. Σε τίποτε από όλα αυτά δεν πιστεύει. Είτε από ιδεολογία είτε από σκέτο τυχοδιωκτισμό. Το δείχνουν οι πράξεις του.
Ο κ Τσίπρας παίρνει συγχαρητήρια μετά την προδοσία της Μακεδονίας, από όλους εκείνους τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους, που έβριζε και βρίζει κατά κόρον ως κοράκια και εκμεταλλευτές, και ως νεοφιλελεύθερους εκμεταλλευτές των λαών. Ηλίθιος δεν είναι. Μπορεί να στηρίζεται επάνω τους για να κρατάει την καρέκλα και να τον σπρώξουν εκλογικά. Αλλά, καταλαβαίνει ότι για να τον επαινούν με τόσο πάθος όλοι αυτοί, κάτι πολύ κακό θα έχει κάνει στη χώρα που κυβερνάει.
Αν ήταν μόνο ο κ Τσίπρας το πρόβλημα τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Αλλά, ηεκκωφαντική σιγή της αντιπολίτευσης μετά από τέτοια αθλιότητα κατά των συμφερόντων της χώρας, και η θέση της ότι δεν πρέπει να οξυνθούν οι αντιθέσεις, αλλά πρέπει να ηρεμήσει ο λαός και, ουσιαστικά, να αποδεχτεί τα τετελεσμένα είναι εξ ίσου ενδοτική και σε βάρος της Ελλάδας με τη θέση του κ Τσίπρα.
Η κυβέρνηση, που πούλησε τη Μακεδονία για να γλύψει τους Αμερικάνους και να διαιωνιστεί στην καρέκλα, πετάει τώρα τη μπάλα στην οικονομία, τάζοντας στους Έλληνες λεφτά για να τους εξαγοράσει. Να εξαγοράσει την οργή τους και την ψήφος τους. Επειδή, κρίνοντας εξ ιδίων, πιστεύει ότι όλα αγοράζονται και όλα πουλιόνται.
Εναπόκειται στους Έλληνες να αποδείξουν αν είναι διατεθειμένοι να τα πουλήσουν όλα.
Πηγή: Liberal
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
http://www.anixneuseis.gr/?p=201882