Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Συγκίνηση: Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία η μεγάλη σημαία του Κατσίφα

 
Η μεγάλη ελληνική σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που μετά τη δολοφονία του από επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας έχει γίνει «κόκκινο» πανί για τα Τίρανα, θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Πρόκειται για τη σημαία που είχε ράψει ο ίδιος ο 35χρονος ομογενής, πριν από ένα χρόνο περίπου, την οποία στη συνέχεια μετέφερε από τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, μαζί με φίλους συμπατριώτες του στα συλλαλητήριατης Θεσσαλονίκης και των Αθηνών τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα.
 
Για το ράψιμο της σημαίας, ο αδικοχαμένος ομογενής είχε διαθέσει ένα ολόκληρο μηνιάτικο μισθό του, σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα. 
Τον περασμένο Νοέμβριο, στη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του Κατσίφα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η μεγάλη σημαία είχε κάνει και πάλι την εμφάνισή της προκαλώντας εκνευρισμό στις αλβανικές Αρχές που επιδόθηκαν σε “κυνήγι” μαγισσών, προκειμένου να την εντοπίσουν και να την κατασχέσουν, ως τεκμήριο... ελληνικού αλυτρωτισμού, χωρίς όμως να το καταφέρουν. 
 
silallitirio-katsifas-ena
Μαζική αναμένεται να είναι και η συμμετοχή Βορειοηπειρωτών στο συλλαλητήριοτης Κυριακής, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές θα υπάρχει και ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Κατσίφα και την ιδιαίτερη αγάπη του για την Μακεδονία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση Βορειοηπειρωτικών Σωματείων η τεράστια γαλανόλευκη θα βρίσκεται αναρτημένη στο ίδιο σημείο με πέρυσι, Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, από τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής. “Η μεγάλη σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα είναι εκεί για να δηλώσει το παρών του! Δεν θα μπορούσε άλλωστε να λείπει απ' το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, όπως δεν έλειπε και στα προηγούμενα” αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
 
Τον περασμένο Φεβρουάριο, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία, τα τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει ζωντανά πλάνα από τη μεταφορά της σημαίας στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας μπλουζάκι με την επιγραφή “Μακεδονία μία και ελληνική, μετέφερε με έναν συμπατριώτη του τη σημαία στο κέντρο της Αθήνας.



https://www.briefingnews.gr/ellada/sygkinisi-sto-syllalitirio-gia-tin-makedonia-i-megali-simaia-toy-katsifa